Citiraj:
Autor Mar
Hmmm to mi se čine kao dosta visoke temperature...
U kakvom položaju su ti ventilator(i)?
Ja imam ideju da se napravi jedan profil od plastike koji bi prekrivao grafičke i iizolira ih od ostatka računala i onda da se na kraj tog profila (prema prednjoj stranici kućišta) montira jedan ili 2 ventilatora koja bi radila struju zraka preko S1-ca i izbacivala zrak van kućišta.
|
Hm, cini mi se da je to super rjesenje u vidu grijanja okolnih komponenti (posebice nb) posto se te grafe zagriju odozada toliko da se nemogu primiti. S druge strane i nije toliko super -
Radi cega? Jer je skorom pa nuzno imati ventove u vertikalnom polozaju prema grafama da pusu po vrm-u, jer to nije normalno kako se griju.
Strujanje zraka u mom kucistu daleko od toga da je idealno (prije bi bio kaos), medjutim 10+ ventova je (slike su u ovom topicu), a shema bi ovako izgledala (naravno nije takva blizina komponenti i ima izmedju diskova, drugaciji layout maticne, nisu svi ventovi na 12v, etc):
shema
Posudjena tvoja slika i nabrzake nacrtano u paintu koliko se moglo uhvatiti slobodnog vremena

.
Razlog visokih temeperatura u mom kucistu? Kad nema klime a soba je na katu tu su u igri temperature od 30 do 35c okoline same. Dodaj tu lenovo koji se grije, te 2 pecnice od grafe (imash osjecaj kao da ova donja sluzi za vatricu i dodatno podgrijavanje gornje) i sve je jasno.
Kad vani zahladi i budu temperature kakve su recimo zadnjih par dana ujutro onda temp vrm-a gornje ide do maks 70c, a sve drugo u rangu hd3xxx serije.
Isto tako temp. su pracene u realnom vremenu i nakon recimo 1-2 sati aoc-a u komadu, u loadu. Kuciste je thermaltake big tower i ima rupice s obje strane kucista za bolji protok zraka i laksi ulaz prasine (khm, da).
Znaci tvoja zamisao je definitivno bolja od moje jer neces osjetiti povecanje od 15 do 20c na chipsetu i okolini, ali razmisli barem o jednom 92mm/80mm ventu na svakom S1 ili turbo modulu da pushe direktno po vrmu.