04.09.2008., 11:47
|
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Autor Pippincro
Oke, evo mojih temperatura (sistem i slike negdje u ovom topicu zakopane - crossfire s s1 i ventovima na sebi).
s klimom na 25c - idle oko 50-tak donja, gornja oko 60c.
- load oko 70 donja, gornja oko 80c
bez klime (dakle oko 30 do 35c zbog okoline, zatvorene sobe i gonjeg kata u kuci) - iddle oko 65 donja, gornja oko 75c
- load oko 80 donja, gornja najvise sto sam vidio 99c
Praceno everestom i njegovim logovima, te preko g15 za vrijeme igranja aoc-a (samo da napomenem da je gpu usage do maks 60% po grafi, bilo zbog nacina rada crossfirea, bilo zbog losheg koda u aoc-u).
Bez klime i u loadu gornju grafu odozada nije moguce skorom ni drzati, a pasivac na northbridgeu (po kojem pushe 50mm vent) je vreli kao kipuca kava.
S druge strane, temp. samog gpu-a su idealne i u loadu gornja grafa ide maks do 70c u slucaju bez klime i kad se sve ostalo zagrije, inace je do maks 60c, donja josh i nize.
edit. u slucaju samo jedne grafe to bi trebalo biti dosta nize posto se u teoriji stvara duplo manje topline i donja grafa ne zagrijava vrelim zadnjim dijelom gornju kao u mojem primjeru. Medjutim definitivno je bolje rjsenje aftermarket cooler jer temp. odu nize od stocka dosta, a sve pri ultra tihim uvjetima (naspram stocka gdje se mora vent navinuti na 60% ili preko 4000 rpm da priblizno ovome ohladio)
|
Hmmm to mi se čine kao dosta visoke temperature...
U kakvom položaju su ti ventilator(i)?
Ja imam ideju da se napravi jedan profil od plastike koji bi prekrivao grafičke i iizolira ih od ostatka računala i onda da se na kraj tog profila (prema prednjoj stranici kućišta) montira jedan ili 2 ventilatora koja bi radila struju zraka preko S1-ca i izbacivala zrak van kućišta.
Evo kako sam ja to zamislio:

|
|