View Single Post
Staro 03.09.2008., 18:42   #4
kurijeoko
Premium
Moj komp

kurijeoko's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
pa kaze:

instaliraj mionet i wdbackup iako nemaju veze sa instalacijom my booka koristit ce ti za zabavu!

ako ti je racunalo uredu a ne kao sto je bilo moje...
onda su ti postavke mrezne i wierelessa ako ga koristis postavljene na automatski i kao takve funcioniraju...
samo spoji mybook zicom na ruter,NE u racunalo(sve mora biti ugaseno i bez napajanja)...racunalo upaljeno naravno!...
ukljuci sve(mislim na ruter i ako imas modem posebno) i NE DIRAJ mybook(upalit ce se sam)...
nakon 3 minute,mozes pristupit postavkama mybooka tako da upises u pretrazivac //mybookworld/ i otvoriti se instalacijski prozor "shared storage manager"...
namjesti username i password po zelji....
vrijeme,datum...
pod "Update Device/Workgroup Names" pise workgroup pa ako u racunalu pise velikim slovima,control panel/sistem upisi i tu...da nebude to razlog eventualnom problemu...
ovo pusti za kraj Configure the Network Settings...
odi pod "File Sharing" i uredi sto zelis,muzika,filmovi,slike,dokumenti i pod iste stavi da ti imas full pristup dok ostalima pod koliko zelis...imas ono da svi mogu skidat i nemogu nista prckat do onog da nevide uopce nista....
i sad se vrati pod Configure the Network Settings i klikni na automatski ali prije toga pogledaj tvornicki IP i zapamti te ces nakon ovoga vidjeti novi IP...
pusti par minuta...
ako si dobio novi IP onda je sve ok!
sad odi u control panel/network and sharing center,neznam kako je na xp-u,tako je u visti...
pod file sharing stavi ON ako nije i pokreni setup a connection...ponudit ce ti sto je novo na jelovniku...connect i to je to....pod network ce ti se pojavit ikona MYBOOK ...napravi shortcut i sa desktopa pristupas mybook-u...ako sam sta propustio,ponovit cu cijelu instalaciju s tobom da se i sam podsjetim!

od mene ces dobit paket ikona pa promijeni!
kurijeoko je offline   Reply With Quote