View Single Post
Staro 03.09.2008., 17:55   #1849
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Rebellion Pregled postova
Joj, pa nemoj shvacat moje komentare tako ozbiljno xD
Znam da hoces pomoc ljudima, al kad vidim nes sto mi je smjesno, volim malo zezat

E, da ovo sto si spomenuo ljudima, za ping i tako dalje, postoji nacin kako biti siguran:
win update stavite sa automaticly na "notofy me but dont automaticly install or download updates.
Takodjer, treba poiskljucivat sranja iz servisa poput task managera, distributed links coordinatora i jos njih dost.
Takodjer, treba imat AV (Kaspersky, BitDefender, Avira preporuceni), klonite se smeca kao sto je NOD32, Norton i AVG (prva 2 jos drze staru slavu iako su smece sad, a ni AVG nije nes posebno, pogotovo free verzija).
Firewalle iskljucite kad igrate, maknite filtre iz mreznih konekcija (npr od Kasperskog), ostavite samo nuzno - ip, a ako imate svoj kucni LAN, onda i client for MS net. i file&print sharing, ostale brisite (uninstall ili samo iskljucite kvacice).
Koristite CCleaner i micite iz startupa sve (ostavite AV i appse kao MSN ako su vam nuzni xD )
Na system properties -> advanced -> performance settings iskljucite sve osim zagladjivanja fontova, prozirnog pravokutnika za oznacavanje, prikazivanja prozora pri pomicanju, liste zadataka na prozoru i prozirnih slova na desku (iako ni oni nisu nuzni).
Nemojte stavljati maximum page file veci od 2048MB, ni minimum manji od 512MB, iskljucite system restore na nesistemskim particijama (vecinom sve osim C diska), a na sis. particijama ga postavite na oko 1GB (1024MB)
Ne koristite Lunu ako vam nije nuzno (pisem Luna, jer inako oni koji ne znaju sto je to je ne bi iskljucivali xD )
Spajajte se zicno ako mozete.
Ukljucite "AllwaysUnloadDLLs" ako znate xD
Uglavnom, poanta je da ne date windowsima da previse rade i razmisljaju umjesto vas u stvarima koje vam ne trebaju ili vam rjetko trebaju!

Takodjer, preporucam de defragmentirate i disk i Registry ako ne reinstalirate win rjedje od jednom u 3mj.

Nemojte stavljat sis. particiju vecu od 20GB (najcesce C, ponavljam), tako je manja opasnost da cete izgubiti podatke, a sistem lakse "dise".

Ovo su savjeti i da vam brze rade igre (i net), i da vam brze radi komp.
Sto se tice same fizicke strane osobina interneta na adslu, nemojte pricati i zaliti se ni za ping ni za brzinu ako imate vise od 2m telefonskog kabla izmedju modema/rutera i uticnice u zidu. (tu ukljucujem i kabel prije splittera i poslije za one koji nemaju VoiP telefoniju)

Ovakvi savjeti se inace naplacuju, al ja sam eto velikodusan xD

sto se modulacija tice, za vecu brzinu je pogodniji adsl2+, za bolji ping je bolji adsl, pa se preporucite po svojim potrebama korisnickoj ako vec trazite promjenu modulacije. (inace adsl se koristi na 1-8Mbps, a adsl2+ na 6-24Mbps, osim ako je parica totalno usrana
gle vidim da se kužiš i da nisi laik al malo se zaigraš u svojim izjavama i onda tvoj post bude "full of shit" , jednostavno probiješ granicu dobrog ukusa i onda više ne pomažeš svojim postovima nego sereš i većina ljudi koluta očima kad ih čita

i hvala što si velikodušan sa savjetima al moj komp radi ko avion i bez tvojih savjeta kao i brdo drugih kompova tu na forumu

imam nod32 i hebeno dugu žicu za telefon i nisam niš čačkao po windowsima i ping mi je hebeno mali

i imam sistemsku particiju 30 gb

tomifish2002 je offline   Reply With Quote