View Single Post
Staro 03.09.2008., 11:12   #540
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor nexus-6 Pregled postova
Ni jedno ni drugo. Grafa ti nije koma s obzirom koliko ti memorija poteze. Jezgru mozes eventualno dodatno iscijedit ako joj das max voltazu koju regulacija dopusta (znaci nekih jadnih 1.2V) moddanjem biosa. Trebala bi ici preko 710.
Meni se na identican nacin manifestira nestabilnost kad pretjeram s oc-om, a znam da mi napajanje nije ni blizu preslabo. Medjutim, ako malo bolje pogledas u npr. FurMark stability testu (opet preporuka) mozes primijetiti bljeskove artefakata nekoliko sekundi prije nego se komp skroz smrzne. Ako totalno ne pretjeras s taktovima, cesto stignes i ugasit test na vrijeme i spustit frekve.
Zahvaljujem, moddao sam bios na 1.2V i sad mogu stabilno do 725Mhz
Na 730MHz se vec pojavljuju stari problemi.
Memoriju sam ipak morao spustiti na 2300MHz. Fora je sto to i nije bas neki rezultat za memoriju, jer navodno ovo nije "obicna" memorija kao na referentnim modelima, nego memorija koja bi defaultno morala raditi na 2400MHz. Svi reviewi koje sam gledao na netu potvrduju doticnu stvar i drmnu ju odma na 2400MHz bez problema, tako da ispada da sam ja jedini dobio meodel koji to nemoze

Edit:
Evo ako nekog zanimaju temperature:
Idile - 44-45 C
Load (izmjereno kroz sat vremena igre crysisa) - 64-65 C
Ventilator je na 75% fiksno. Kuciste je privremeno otvoreno, znaci par stupnjeva ce se pogorsati kad zatvorim, ali imam dobar zracni tunel na dnu kucista tako da nebi trebalo biti nista drasticno.

Edit2:
evo i cmarko 06, nije neki score zbog proca - http://pce.hostili.com/images/725mark28gq.jpg

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 03.09.2008. u 12:20.
Igorr je offline   Reply With Quote