View Single Post
Staro 03.09.2008., 00:44   #537
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Eh, sad mi nista nije jasno...
2 su mogucnosti: ili mi je grafa koma clocker ili mi je napajanje ipak na knap pa mu dodatan klok kartice smeta (sto se nebi smijelo dogoditi ako vi vozite nabrijane c2d na slicnim/istim napajanjima).
Naime, max clock za GPU mi je 685MHz a za memoriju 2350MHz. Sve preko toga rezultira smrzavanjem kompa nakon cca 4-5min.
Mislio sam okriviti napajanje jer dok igram igru se ne dogada nista cudno (nema nikakvih pucanja tekstura, pojave crtica, pojave tockica...), sve je savrseno dobro dok se komp ne smrzne
Ni jedno ni drugo. Grafa ti nije koma s obzirom koliko ti memorija poteze. Jezgru mozes eventualno dodatno iscijedit ako joj das max voltazu koju regulacija dopusta (znaci nekih jadnih 1.2V) moddanjem biosa. Trebala bi ici preko 710.
Meni se na identican nacin manifestira nestabilnost kad pretjeram s oc-om, a znam da mi napajanje nije ni blizu preslabo. Medjutim, ako malo bolje pogledas u npr. FurMark stability testu (opet preporuka) mozes primijetiti bljeskove artefakata nekoliko sekundi prije nego se komp skroz smrzne. Ako totalno ne pretjeras s taktovima, cesto stignes i ugasit test na vrijeme i spustit frekve.

EDIT: Da, ovo za memu... Zaboravio sam da je toxic u pitanju.

Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
...I ja sam paničario kad je došlo vrijeme za shopping, skoro sam 4850 uzeo.. al eto - sve bez razloga
I koja je razlika izmedju 4850 i 4870 na 17'' CRT-u?

Zadnje izmijenjeno od: nexus-6. 03.09.2008. u 16:58.
nexus-6 je offline   Reply With Quote