Da ne otvaram novu temu, postavit cu ovdje par povezanih pitanja koja su iskrsnula nakon odluke da bih (vjerojatno) kupio plocu sa sli podrskom.
1.Moze procjena koliko bih otprilike mogao dobiti za svoju maticnu iz profila? Stara je 10 mjeseci, ima garanciju jos 14.
2.Moze preporuka neke solidne, ali ne preskupe SLI capable maticne ploce? Vazno mi je da je kvalitetna, kompatibilna sa ostatkom konfe plus dakle jos jedna 8800GT. Od konektora, vazno mi je da ima sve kao i moja, dakle nista vise mi ne treba, ali nije ni na odmet ako ima vise, no samo ako ne utjece na cijenu - dakle ne dajem vise love samo radi vise funkcija koje mi ne trebaju. Uostalom, da ne kompliciram, da ima sve sto i moja, nista manje, a vise - moze ako ne treba dodatno platiti jer mi nista vise ne treba, jedino sto bi bilo zgodno je da ima bolju regulaciju vrtnje ventova iz biosa, sto gigabyte bas i nema opcenito, a kolko sam cuo/citao, abit ima - sto ce reci da mi nije ni firma vazna, tj, ne mora biti gigabyte, glavno da vrijedi.
3.Mora li mi druga kartica biti iste firme i specifikacija kao i ova koju vec imam? Cuo sam razlicita misljenja, pa me zanima sto treba biti isto - pretpostavljam kolicina memorije i taktovi, ali ne znam, mozda mora i firma biti ista, a opet, mozda ne mora nista od toga. I je li vazno kakav je cooler na kojoj, tj ima li veze ako moja ima stock cooler, a nabavim neku sa aftermarketom? (zbog razlike u brzini vrtnje coolera)
4.Nemam apsolutno nikakvih iskustva sa sli-em, pa me zanima jedno banalno pitanje, na koje eto ne znam odgovor - SLI mostic - dobijem li njega sa maticnom plocom, ili ga moram kupiti posebno? Jer znam da se Crossfire dobiva sa ATi-evim karticama, ali ja sa nijednom od svoje dvije geforsice koje sam imao u zadnjih 10mjeseci nisam dobio taj mostic, a obje su bile "sli ready" (8800gts 320 i sadasnja 8800gt)
5.i posljednje, ali ne najmanje vazno - je li moje napajanje dovoljno snazno za jos jendu 8800gt? prema
ovome - dovoljna su mi 372Watta nekog postenog napajanja, ali to mi se cini nekako malo za dvije kartice i ostatak konfiguracije, no kao sto rekoh, nemam pojma o sli-u
EDIT:
Sada sam se tek zapitao - tako da jos jedno, i ono najvaznije zapravo pitanje - hoce li mi biti neka od ostalih komponenti usko grlo za 8800gt sli, jer kolko vidim, ta kombinacija rusi cak i gtx280 u nekim testovima, ako da, koja?