Napisao sam u naslovu corrupt disk zbog pravila da ne stavi samo problem ali tu je i nešto više od toga tj. tolko me jebe da više ne znam ni šta je...
Naime sve je bilo počelo pred neko vrijeme kad me jebala ''zadnja'' particija(hard od 320GB bio podijeljen na 6 particija) tamo je btw bila vista(inače radim isključivo na xp-u koji je bio na prvoj C particiji) ; odjednom sam iz xp-a vidio da na toj particiji kao nema ništa, ali space je bio zauzet tj- nije ništa bilo obrisano, zatim sam tu particiju formatirao i ponovo stavio vistu gore i počeli se javljat sljedeći problem : instaliram vistu sve ok stavim drivere kod prvog pokretanja, restartam stavim par ''omiljenih'' programčića od kojih prvi antivirus naravno itd. i kod sljedećeg restarta windowsi sve se pokrene ono ne javlja nikakvu grešku ali kad želiš pokrenut neku instalaciju progrmačića nekog on kaže corrupt disk ali ne tamo gdje je fajl kojeg pokrećem nego tamo di želi spremit temporary tj. disk na čijim sa windowsima u ovom slučaju vista, ok nakon toga restartam on sam pokrene CHKDSK i kao ispravlja neke index entry ovo ono i kad nakon toga uđe u windowse sve ok pokrećem istalacije jednostavno sve u redu bum restartam i evo ti ga opet. I tako konstantno nakon chkdsk-a sve ok ali kod restarta opet greške. Nakon svega toga ja reko ma idem ja sve ponovo stavljat i kompletan format napravit. I tako si nakon instalacije xp-a ponovo podijelio hard ovog puta jer sam tako želio na 5 particija. I sve je bilo ok dok sad neki dan nisam odlučio stavit vistu na opet zadnju particiju i opet isti problem.
Eto jučer sam skidao neki youtubić spremio ga u jednu particiju gdje spremam takve stvari i zagasio komp na hibernate, jutros ga palim i kaže mi corrupt disk kao cannot acces file (baš taj youtubić) a nisam ga želio pokrenut neko baš kako se komp pali vraća ih hibernacije kažem ok stavim chkdsk on ne može iz windowsa pa želi restart kod restarta vidim opet on ispravlja neke index entry, correcting errors in the master talbe bitmap bla bla bla i nakon toga sve ok, file je ok, bah...
Skinuo sam sa seagatove stranice neki SeaTools pa ga se pokreće iz boota i skenira on hard za greške, probao sam i short i long test i nije javio nikakvih fizičkih problema sa diskom.
Jučer sam probao Easy Recovery Professional, odličan program koji ima i Disk Diagnostics i isto nije našo nikakvih fizičkih problema, ali kad pokrenem partition tests ->
http://img174.imagevenue.com/img.php...122_1032lo.JPG ???
btw particije sam radio s acronis disk director suite 10(prije koju godinu sam to radio s partition magicom) još da sam to radio s nekim smećem ali nemojte mi reć da je acronis loš
izvinjavam se zbog dugog teksta ali eto ako se nekom da čitat

i ako je imao sličan problem ili ako netko zna što se ovdje događa...