View Single Post
Staro 23.08.2008., 12:28   #1
Getriba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
(riješeno) Problem sa instalacijom i bootanjem

dakle, ovako ide priča

kupio sam komp prije nekoliko godina, neznam kolko, i konfiguracija je P4 bazirana... možda najvažnija komponenta koja je ključna za daljnji dio priče je matična asus p4p800...
i šta se dogodi, usfalilo mi prostora pa sam otišao po hard disk u dućan... i kupim ja samsung spinpoint f1 320 gb (s-ata).. i krenuo to instaliravat u komp... (možda bi isto bilo korisno da pripomenem da je sistemski hard bio na p-ata sučelju) i bootam normalno windowse i nemrem očitat normalno novi hard u my computeru, dok ga vidim normalno vidim u device manageru... i bubnem novu instalaciju windowsa na taj novi hard.. i sve radi, imam dual boot prije pokretanja... i prebacim sve podatke sa starog harda i zbrišem sve particije sa starog harda i napravim jednu veliku od samog harda pomoću instalacijskog cd-a win xp-a... i šok... nemrem bootat zadnje instalirane windowse.. tražim po biosu opciju da stavim novi hard ko boot device, al nemože. jednostavno nedaje ko opciju da ga odaberem. onda, ima ko ideju kaj da radim da osposobim komp da radi normalno ili mi ne gine nova instalacija na stari hard? (nemojte mi se smijat ak radim neku debilnu početničku grešku )

Zadnje izmijenjeno od: Getriba. 25.08.2008. u 16:07.
Getriba je offline   Reply With Quote