Citiraj:
Autor Nikky
Dokaz da svjetlo dolazi samo nekako teško i pomalo prodire u ove naše tmurne krajeve.
|
da, i samo ako se svađaš s našima na carini...
inače bi oni po zakonu opet naplatili pdv i carinu...
kako su mi rekli, ako opet nešto šaljem na reklamaciju, da bi i to trebao preko špeditera, tako da odobre privremeni izvoz... pa onda opet kada mi dolazi preko špeditera... i tako da špediterske usluge kod slanja su 200kn (jedan jedini papir), slanje je opet oko 200kn, i kada ti paket dođe, opet bi morao preko špeditera i opet njima 200kn... tako da sve stvari čija je vrijednost manja od 600kn se ne isplati slat na reklamaciju izvan hrvatske...
ja sam nisam znao za tu proceduru i napajanje samo zgrčio u paket i poslao u Nizozemsku... i onda kada mi je došlo drugo u Hrvatsku, lijepo htjeli sve naplatiti i carinu i PDV, jer nisam imao nikakve papire... ja otišao špediteru i rekao, dobro sve ću platiti po računu koji je izdao OCZ, (jer na računu piše vrijednost 1 dolar, račun je na ime OCZ-a, a ja sam samo primatelj paketa) a oni meni kako oni osporavaju taj račun i traže realnu vrijednost, ili će ju oni procijeniti...
tako da sam im na kraju išao sa prst papira, prijepisa korespodencije sa OCZ-om, i još opet kontaktirao ocz, tražio poštu papire o mojoj pošiljci, itd, itd da me puste naši carinici na miru...
evo ukratko je tako, sada sam upučen u postupke kada se nešto šalje izvan Hrvatske, pa ako nekome trebaju opširnije informacije neka mi se slobodno obrati...