View Single Post
Staro 19.08.2008., 12:10   #368
...Tihomir...
Premium
Moj komp

...Tihomir...'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova

@svi - imam dosta informacija oko hlađenja, grijanja, snižavanja potrošnje, blabla.. ali bih molio da se strpite još dan-dva pa da sve stavim u jedan post. Btw, ako želite efektno i na brzinu sniziti 2D temperature, potrošnju i buku - probajte novu betu Ati Tray Toolsa, meni radi bez frke.
Da, pročitao sam sve postove na tu temu, vidim da si se i ti raspisao na forumima , novi Ati Tray Toolsi rade jednostavno odlično. Malo treba vremena da se sve iskonfigurira ali recimo uz moj Sapphireov bios koji mi nedozvoljava spuštanje voltaže u 2d modu uz potpuno tihi ventilator koji radi od 8-23 % temperatura mi ne prelazi 45°C što je sa 78°C veliki napredak. Brzinu jezgre držim na 500 (ljudi stavljaju čak i 160 ali pročitao sam na stranim forumima da brzina jezgre gotovo nimalo ne utječe na temperaturu, što je istina, sam sam probao) a memoriju na 230. Mora se napraviti profil u ATT za 2d i za 3d te ovaj za 3d posebno uključiti za svaku pojedinu igru što nije neki problem. ATT sam prepoznaje kada pokreneš igru te prilagodi frekvencije (750/900) te sam vrati na (500/230) kada se izađe iz igre - jednostavno odlično.
Dok ne riješe problem biosa i prijelaza iz 2d u 3d mod bez flickeringa, Ati tray toolsi su najbolje rješenje koje odlično radi.
p.s za one koji stave novi bios koji dozvoljava promjenu voltaže (smanjivanje) moguće je direktno iz ATT smanjiti voltažu te još malo smanjiti potrošnju i zagrijavanje. Preporuka.
...Tihomir... je offline   Reply With Quote