Citiraj:
Autor ALiEN17
Ta panelka je usmjerena antena? Ako je usmjerena prema čemu će je usmjeriti kada "ne zna gdje je mogući hot spot"?
|
Bez brige, imam je ja već poduže...
Nije ona toliko usmjerena da ti sad moraš gađati hot spot., vidi ona 180* bez beda a usmjeravaš ju dok ne dobiješ zadovoljavajući signal odeđenog hot spota.
Citiraj:
Autor Kazaam
Ja bi se kačio 
...ali ne znam na koga tako da mi treba nešto "jako" da mi pronađe raspoložive mreže - mislio sam da će ap biti puno bolji u tome od obične kartice, ali kako stuc veli to ne ide tako - pojasnite mi malo kada i zašto ap, a kada samo pci kartica? 
|
Sa AP nemaš mogućnosti pretraživanja hot spotova pomoću NetStumbler-a recimo jer NE podržava Lan kabl. Sa AP-om upravljaš preko tog kabla a kartica je direktno u kompu pa ista ima mogućnost pretraživanja.
Isto tako ni free program Easy WiFi Radar ne radi sa AP-om nego isključivo sa karticama.
Citiraj:
Autor sasuke_the_king
šta ne može, pa svaki ap koji podržava da radi kao klijent može preskenirati mreže oko sebe i spojit se na njih (ako su free). odakle vam ideja da to ne radi?
|
Pa radi to ali nećeš se valjda sad svako malo ulogiravat u vlastiti AP da bi vidio, nadzirao ili pronalazio nove hot spotove ? Nije praktično.