View Single Post
Staro 18.08.2008., 20:35   #1
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
(riješeno) Nema Direct3D na 9800pro i artefakti na R7000

Problem je s prvom konfom iz siga. Radio je dobro par mjeseci, odjednom se svojevoljno resetira i radi druge gluposti u winXP, Vistu uopce ne boota osim safe mode. Mijenjao vise verzija drivera, od ATijevih do generickih Microsoftovih - resetira se sasvim svojevoljno bez obzira na drivere, ili monitor ode u standby. dxdiag veli da Direct3D nije podrzan.

Preselio grafu u treci komp iz siga, ista stvar i na frisko instaliranom WinXP. Rekao bi covjek - ode grafa, tak jasno. Medjutim, bootao Ubuntu 7.10 i glxgears (za neznalice: benchmark koji prikazuje tri zupcanika koji se vrte) radili savrseno, dobivao oko 3400fps. Dakle - OpenGL radi normalno?!

Stavio Radeon 7000 u prvi komp, ATitool izbacuje na milijune artefakata. Isto i u drugom kompu, ali i ova kartica je bez problema satima vrtjela glxgears (oko 340fps, tako se krecu i ostali rezultati na netu). Cudno...

Sad ja pitam, jesam previdio nekaj isprobati ili provjeriti, jer ovako mi se cini da imam dvije grafe za baciti u smece? Ako hocete, shvatite to tako da vas molim da mi kazete da mi je barem 9800 ispravna.

Unaprijed hvala.
Matesonik je offline   Reply With Quote