View Single Post
Staro 18.08.2008., 19:11   #280
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ja onu usporedbu uopće ne kužim
Atom uopće nije zamišljen kao desktop procesor već procesor za tablete i ump-ove i sl.
Usporedba je tu čisto zato da se vidi kaj AMD može napraviti sa starom K8 arhitekturom i odličnim 780G čispetom, a na temelju toga lako izvučeš zaključke, kak budu se stvari kretale kad stigne Bobcat, Fusion s integriranom RV710 jezgrom i ostali (Black and White Swift i cijela Falcon obitelj procesora) arsenal koji stiže u sljedećoj godini.
Citiraj:
koje su dimenzije Atoma a koje tog AMD-a
koji je proizvodni proces jednog i drugog?
Sve je to jasno, ali onda tim principom moremo postaviti pitanja u stilu; koje su dimenzije Phenom 9950 i Intel QX9770 procesora, koji proizvodni procesi su korišteni, i nadalje koje su dimenzije GTX 280 i RV770 procesora i koji procesi su korišteni u izradi. Na kraju ne bi ništ mogli usporediti, jer se sve (od samih arhitektura, pa dalje) razlikuje. Istinabog Atom vs. Athlon64 2000+, je sasvim deseta priča, ali kak sam i rekel - usporedba je tu, jer je AMD najavil odgovor na Atom još i prije nego mu stignu rješenja koja sam spomenul prije.

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
SupoX kazes. Nastali nakon sto je EpoX otisao?
Da, ista firma, samo s novim ustrojom.
Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Zasad imamo zastarjeli i rastrosni 945GC, no kad dodje novi chipset koji ce imati bar nesto od featurea koje AMD u svojim chipsetima ima odavno, i prije svega bude puno stedljiviji, stvari ce krenuti nabolje.

Wolv, o kojem chipsetu pricas, G43/G45? Prema Intelu, oni imaju TDP 24W, a 945GC 22.2W. Treba ovo ici nize, inace izgleda OK na papiru.
G45 je najnovije kaj Intel ima i toga smo se Jelc i ja dotakli u prijašnjim postovima. G45 je daleko od toga da pruži ono kaj pruža 780G, bilo i pogledu samih performasni IGPa, bilo u pogledu potrošnje.
Citiraj:
Spominjao se i945GSE (tdp iznosi 5,5W)
Nema im efekta taj čipset u usporedbi s 780G koji troši kakvih 10W dok vrti full HD, a u desktop situacijama je ispod 1W. S novim AMD čipsetima potrošnja ide još niže.
McG je offline   Reply With Quote