Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Autor ABuser
...prije 5, 6 godina, ali mozda sam bio zakinut tj prevaren od strane prodavaca/servisera, i imam priliku to mozda sada naplatiti...
|
 Kaj si preuzeo dućan i misliš mu dat nogu ili ćeš jednpstavno premlatit jadnog servisera...?
Citiraj:
Autor ABuser
Dakle, ovako - moze li biti da su procesor i maticna ploca krepali a da se nije bas nista zadimilo ili bljesnulo?
|
Naravno da može...
Citiraj:
Autor ABuser
Takodjer, postoji li "bip" koji oznacava takvo sto, jer ne znam moze li maticna ploca ispustati zvuk ako je mrtva.
|
Postoji, određeni djelovi ploče mogu biti pokvareni a da dio ploče još uvjek radi i to mogu signalizirati beepanjem pa čak i porukama na ekranu...
Citiraj:
Autor ABuser
Evo konkretan opis situacije... ...sa 2,4GHz na... ... ...3 ili 3,2 GHz... ...komp mi se ugasio, ali bez ikakvog bljeska i dima... ...vrijeme "biiiiiip", ali dakle jedan dugacki. A gledao sam onaj sticky "tutorial" tu na forumu o pojasnjenju bipova, i tamo nisam nasao objasnjenje za jedan dugacki bip... sto to znaci.
|
Ovisi o tome koji BIOS je na ploči, na awardu znači jedno, na AMIu drugo itd...
Ipak IIRC većina ASUS ploča ima AMI pa ga je vjerojatno i tvoja imala...
http://www.bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm
Citiraj:
Autor ABuser
Nisam vise siguran, mozda je prije tog dugackog bio i jedan kratki
|
E jbga sad ako ti sam neznaš kako ćemo ti mi pomoć...
Citiraj:
Autor ABuser
E sad sto me muci je - moze li maticna ploca uopce davati signal ako je krepala (kao sto je serviser rekao), i ako je proc krepao.
|
Može pogledaj si stavku pod 7 short na AMI BIOSu npr...
Citiraj:
Autor ABuser
Onda, kao sto rekoh, niti se ista zadimilo, nit je zabljesnulo, a kasnije me tokom sljedecih nekoliko godina iskustvo naucilo da gdje ima vatre, mora biti i dima  . Jer sam se kasnije malo vise bavio i overclockingom (upuceniji u to), i raznovrsnim eksperimentiranjem, sto sam, sto sa frendovima i njihovim kompovima, i kad god bi nesto zaista krepalo, ili bi bilo bljeska, ili bijelog dima, ili oboje.
|
Ja sam u biti spalio mali broj stvari klokanjem (jer pazim na njih) i ostalim rabotama ali niti jednom nije bilo dima i vatre u igri...
Skupi još iskustva...
Citiraj:
Autor ABuser
Tako da, moja teorija je da mi zapravo nista nije krepalo, nego sam trebao samo resetirati CMOS, i sve bi bilo u redu, ali serviser je rekao da su otisli proc i maticna i da moram kupit nove, i onda sam kod njega uzeo Gigabyteovu plocu i AMD Athlon proc, a on je na meni zaradio pare na tom Pentiumu koji je tada poprilicno kostao (negdje oko 2000kn), a i maticna je bila ako se dobro sjecam oko 1300. MOze li samo netko opovrgnuti ili potvrditi moju tezu, ako je moguce uz objasnjenje, a ako se neda pisati objasnjenje, bio bih zahvalan samo na kratkom "da-ne" odgovoru 
|
Moguće je da je krepalo a moguće je da te naprčio, što je vjerojatnije je teško reć, ovisi o serviseru to sam procjeni kakv je čovjjek i kaj je vjerojatnije...