View Single Post
Staro 14.05.2004., 19:21   #31
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by vudu2
Evo baš prije 10min dogfightao sam jednog LaGG-3 iz 41, ja sam bio u BF-109 F2, IL2 Sturmovik običan, v 1.00. Prvo idemo jedan na drugog, ja pucam kratki rafal, on isto ali me fula, ja ga jedanput pogodim sa 15mm(ili 20mm neznam koji je unutra) i dvaput sa 7.92 MG. Okrenem se i sa nekih 270kmh, dostignem ga, dođem mu na 150m, i pucam topom.Pogodim ga 7 puta(od toga 3 puta u motor) i nije mi jasno zašto ne pada(no ipak se dimi). Okrenem se, i idem mu sprijeda i pogodim ga opet sa topom jedanput. Još nije pao. Opet na rep i sa svime pucam po njemu neke 3 sekunde, negdje 40% ga pogodi. Nepada još, meni ništa nje jasno. Okrećem se, gledam bočno, i on napokon padne. U čemu sam griješio? Najviše sam ga pogodio odozada i ispod kokpita.
Prva stvar kaj sam ti htio reć je da teško možemo pričat o različitim verzijama igre. Naime oba Sturmovika su svakim patchem doživjeli brojne promjene pa i ta tvoja verzija (posebno ako imaš problema sa gunnerima).

Inače, F2 ima MG151/15, dakle 15 milimetarski top koji u igri nažalost ne fura ekslozivnu nego samo AP (armor-piercing) municiju. Mitraljezi na njemačkim avionima nisu baš previše korisni jer su slabi tak da s njima možeš napravit štetu, ali moraš se skrumpirat ili jako precizno gađat. Pouzdaj se ti u top radije jer on gotovo uvijek radi štetu. Druga stvar, kao što rekoh prije, nemoj se previše pouzdat u pojedinačne pogotoke pa makar se radi i o topu. Takva shema radi jedino sa MK108 - njemačkim 30mm topom sa visoko-eksplozivnim zrnima. Kod njega je dosta česta dovoljna jedna granata da srušiš drugi lovac.

Ono na čemu moraš raditi, posebno ako letiš na njemačkim avionima, jest princip energetske borbe, vertikalni manevri i takve sheme. Nemoj previše ulazit u dogfight, obruši se, probaj lika strest u jednom rafalu, lagano se penji pa ponovi cijelu shemu. Čovjek sa najviše killova u povijesti - Erich Hartmann (352 killa) - sam kaže da nikad nije ulazio u dogfight već je samo skidao avione "u prolazu".

btw.

Ja danas idem na LAN letit. Igrat ćemo coop.

P.S.

Skini sa Neta utility pod imenom Il2: Shturmovik Stab (znam da nije Shturmovik već Sturmovik, tako se zove, jebiga). Jako je zgodan za konfiguraciju svih verzija igre.