View Single Post
Staro 15.08.2008., 14:49   #10
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Pikam preko odvratno sporog GPRS-a sa Lastova i opskurnih browsera, pa se nadam da ce ispasti kako spada; dobrodosao u real world...

Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
Ma da, to sam i htio napisati jučer, da pretpostavljam da su to neki (pra)stari cjenici koji još vise po netu.. Ali gledao sam malo i cijene procesora, pa kod nas baš i nema puno ni izbora nit su cijene neke "niske".
Cijene novih Xeona su za vecinu, osim onih najbrzih modela, jednake ili tek malo vise nego njihove "obicne" bratje.

Citiraj:
Isto tako i diskovi, vrte se oko soma kuna. Dakle 3000kn diskovi,
Da, novi, i jos bitnije, *nekoristeni*. Za diskove koji su radili u serveru koji je rashodovan su vrlo nepouzdana kupnja; budi sretan ako dobijes 100njak E za sva tri, a i to ti je longshot.

Citiraj:
300kn memorija,
Ako nije FBDIMM, za 300kn mozes dobiti 2GB novog.

Citiraj:
nek je soma kuna matična+proc,
Postoji dosta dobra sansa da je maticna propriatery formata i da je ne moze koristiti nigdje drugdje osim u tom kucistu.

Citiraj:
a tu su još i redunantna napajanja,
Koja su takodjer gotovo sigurno beskorisna bez kucista tj. citave upravljacke logike.

Citiraj:
ma vrijedi sigurno više od 5000 i u dijelovima, a kamoli sve skupa. Mogu još i DAT-icu dobit za njega i kompletne railove i sve potrebno za montažu.
1.5k do 2k kn, zavisi kakav ti je horoskop, a pitanje je hoces li dobiti i toliki novac, jer kao sto si ti rekli, malo kome takvo sto treba za po doma, a firmama je nezanimljivo u tvojoj kombinaciji...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote