Citiraj:
Autor makaza
..ok.a kakve su tebi temperature matične i jezgri bile prije instalacije 4870 i poslije?
|
nisam vidio post prije -
nazalost nisam mjerio dok je bila jedna hd4870 sa stock hladnjakom i min vrtnjom okretaja pa da usporedjujem, ali pasivac na northbridgeu se dobrano zagrijavao, posto grafu nisam mogao ni pipnuti odozada prilikom rada.
Odmah dolaskom druge su gore uletjeli s1 hladnjaci (bili su prije na crossfire-u hd3870) i klima radi 24/7 tako da su temperature tu negdje kako su i bile (iddle).
Vjerujem da je jedino povecanje uslijed loada, kad vrm-ovi pod pasivcima i s1 dosezu i 80-90c (gornja grafa), te je gornja kartica jaako vruca na dodir, pa dio topline ode na pasivac na maticnoj. Medjutim, nista alarmantno. Donja je vec u boljem stanju, jer odozada po njoj pushu i turbo moduli s gornje katice (za to su idealni jer tocno izmedju stanu, za razliku od svakakvih 12cm vent rjesenja)
E sad teoretska prica - klokan proc na ove moje taktove, bez klime (dakle 30c+ na katu kuce), bez ventova po kucistu i 2 hd4870 u crossfireu sa stock hladnjacima =
koma. Nevjerujem da bi to izdrzalo previse napora i konstantne vrtnje 3dcmarka bez rusenja i svjetlucanja ledica o prevelikoj temp. na 4xxx seriji.
Citiraj:
Autor windfucker
@Pippincro,a jel' imaš ti negdje koju sličicu,jer me jako zanima kako si sredio hlađenje... VRM-a pogotovo.Spremam se na nešto slično,imam par ideja,pa me ovo zaintrigiralo(isto idem na "S1 solution"  )

|
Uf, trebam pronaci doma stari fotic nakon posla, ali cu probat poslikat sta se bolje da. Jedino necu grafe vaditi van posto sam prelijen (ocekujte dosta prasine i neurednosti kablova, posto glavno ciscenje tek slijedi)