Citiraj:
Autor Sharkaat
Ima tu i jedan drugi problem...to je pregrijavanje. Imao sam zescih problema sa 3870x2 dok nisam skuzio da ne smijem gasiti komp odmah iza igranja jer se grafa ne stigne ohladit. Cipovi se prze, dovoljno da ne mozes pokrenuti komp nesto sitno vremena iza toga.
Napravio sam i jedan mali test. Odvrnuo sam u rivi vent na 60% i igrao Crysis nekih sat vremena, bezveze. Temperatura nekih 65 stupnjeva, onaj tren kad sam ugasio manual fan control, VAN igre, dakle na desktopu bez ijedne pokrenute aplikacije (pa cak ni dreamscene) temperatura je otisla do gotovo 80 stupnjeva samo od sebe, a vent se tek tada i pojacao normalno. Sto mislis koliko temeperatura naraste jos dodatno kada tek ugasis komp iza igranja? (Jer nema sto vaditi vrucinu van, bez obzira sto je kartica off)
|
Mogu te citirati u potpisu kao izjava mjeseca?
Rivatunerom se sve da namjestiti,na 35,40% kartica radi na 70c u loadu.EOD.
Možda je do mog towera,protoka zraka,možda nije. A tih 70c po izlasku iz igre u minuti pada na 60tak,tako da ne vidim u čemu je problem. Sa 4870 bi onda dobio infarkt..
Ti si vjerojatno mislio nek se ventovi vrte još malo dok si u OS-u pa da propuše vrući zrak van? Ma daj nemoj se zezati,nema tu štete..gasi komp i uživaj. Bio sam kod frenda jučer 4870 pogledati,znaš kako mu parket zagrije u sobi...e majke mi radijus jedno 5m. Kartica je na 107c bila u loadu,mi mjerili

.