Citiraj:
Autor buljo
Gubitak je jer moraju dopremit proizvod do trgovine, izdat račune, financijski obradit svaki proizvod (platit računovođe itd) tako da se tog nakupi, a kad prodaju automatski su "zaradili" na marži i sad da im netko uzme maržu, naravno da će izmišljat sve samo da ne vrate tu lovu i pišu minus za to, a s druge strane rizik posla je isto ključan faktor u prodaji, samo što oni taj rizik svaljuju na kupca sa razno raznim izgovorima i sličnim glupostima.
Evo primjer, davno prije sam kupio matičnu i dobio uredno račun, vrečicu bla bla, nakon 2 god mi je riknula i dobio sam sve do zadnje lipe nazad, vrečica je ostala kod mene, račun vratio (koji je završio u smeću kasnije najvjerojatnije) i sad mi reci dal su oni u gubitku sa tim il ne? Bez obzira koliki on bio...
|
Meni je samo vazno da ovdje nestanu mitovi o tome kako trgovci imaju velike gubitke kod svakog reklamiranog proizvoda i mit o tome da oni daju garanciju i njih to kosta. Oni se mogu dogovarat s kupcima kao hgspot, ali lijepo ce neispravan proizvod dati distributeru i za to podignuti isti takav ili nesto drugo, a marza ostaje (posto je povelika).
Jedino u tvojem slucaju koji kazes, ali tu su na cistoj nuli, mozda malo u gubitku ovisno kakav ugovor imaju s proizvodjacem/distributerom.
A ovo za placanje racunovodja i prijevoza - nije sve to tako jednostavno da mogu staviti - imamo minus od xx kuna na svaki proizvod reklamiran. Oni racunovodje placaju i inace, ovo ulazi u opis posla koji rade, a prijevoz je tu standardan - imaju velike kamione koji dolaze svakih par tjedana i prijevoz je osiguran u oba smjera, nije da salje trgovina city expressom u Ameriku.
Sve se svodi na ugovore s distributerima i koliko tu oni imaju muljanja u tome, te volje s zezancijama oko reklamacije (jer to je najveci problem, vrijeme i zezancija ne gubitak para - plus kad covjek vidi da nista od proizvoda koji bi trebao biti zamjenjen, mozda se odluci bash nesto novo kupiti, i gle - bash kod njih

)
2. dio posta, kasnije napisan - apsolutno se slazem. Trebao si prije pristanka provjerit sve okolo, zaprijetit novinama/forumima, a kasnije to i napraviti plus inspektorat. Pa ako i dobijes tih 750 nakraju, njih ce negativni publicitet sigurno vishe lupiti po djepu od tih 1000 kn sta su izvukli