Citiraj:
Autor thedream
Imaš problema i sa 8.8 betama? Šta ti se događa? Izbacuje,smrzava,restart.. često puta i ja imam slično al bilo je do venta,otkad je na 40% mnogo bolje je..
|
ovakoca - na single su isli gore 8.7 i to je idealno radilo. Nakon toga citam po netu same hvalospjeve o 8.8 beta, niza potrosnja etc...
Stavljam to i drugu grafu (naravno uninstal starih) i sve super prodje - do ulaska u aoc kad slijedi bsod i vista javlja da driveri imaju koliziju. Micem to i stavljam 8.7, ali gle cuda - driveri se nisu htjeli instalirati i javljali neku random gresku, 3 puta zaredom (brisao rucno i u registry-u), nakon toga ista stvar i s 8.8 beta. Nakon toga ide ciscenje preko driver cleaner pro.
8.8 beta direktno ide gore i sve radi po loju - nema bsod. Conan sljaka, jedino mi se desi, nakon odredjenog vremena freeze na par sekundi i onda sve dalje ide - vista javlja da su "driveri otkazali ali se oporavili".
Uglavnom nemam volje vishe isprobavati i mjenjati, valjda ce uskoro 8.8 cisti.
Sta se tice temperatura - to je samo zbog voltaze i taktova koje su namjestili za 2d rad. Radi cega su to napravili? Ja vjerujem da srede powerplay. Naime, na 3xxx seriji je grafa random znala skociti u 2d mode usred 3d prikaza i onda je to bilo koma na tih par sekundi (u intervalima se skorom dogadjalo), jer je skok s 775+ mhz na gpu, na 200 i nesto *khm* velik. S ove strane ako se to desi, ako se padne s 750 na 500 i trebalo bi se puno manje osjetiti. Drugi razlog nevidim.
Inace samo da budemo na cistom - stock hladnjak na hd4870 je izvrstan, cak i prva liga. Mehanizam je upravo onakav kakav treba biti, jedini problem je da dobro pocne raditi vent se mora vrtiti na oko 3500 okretaja i onda je to pravi avion. Ako se zanemari buka, to je vjerojatno jedan od boljih hladnjaka na svim grafama koje dolaze - medjutim posto ja ipak imam toleranciju prema buci samo do odredjene granice tu su usli s1 (s pasivcima po memi i vrm-u) i sad su usi zahvalne i komponente svuda uokolo
edit. - Timmy vec sam to objasnjavao na drugim topic-ima. Komp radi na dan nekih 4-5 sati i to ako, nakon povratka s posla. Na pasivcima (heatpipe na njima) su montirana 2x 40 mm venta + propuhano kuciste i klima. Mislim da je to dosta, a za sve ostalo - garancija sta se mene tice, ako treba i direktno preko gigabyte-a. Sve stabilno u ovih 7 mjeseci rada