View Single Post
Staro 13.05.2004., 21:32   #1
google
partibrejker

google's Avatar

Datum registracije: May 2004
Kaj je ovo: procesor ili vrući kesten?

Namjestio sam procesor na 133 x 10 (temp oko37 'C a napon 1.563). Sve složio, instalirao, flešao bios, skinuo novu verziju (1.21) uGura... Kreću prvi problemi kad sam instalirao uGuru. Iako mi je u biosu postavljeno da se alarm pali na 65'C, čim sam otvorio FanEQ, alarm se nije ugasio, sve dok nisam isključio iz bioso alarm i izbrisao uGuru. Mislim da je tome problem PAPSTov ventilator koji se vrti na 1920 okretaja.

Sa istim tim naponom na 166 x 10 temperatura je bila 40. Tad sam digao voltažu na 1.719 i stavio ga na 200 x 10 a temperaturu se popela na nevjerojatnih 50. (Sve temp. sam očitavao u biosu jer sam uGuru izbrisao a jedino mi on pokazuje temp. u windozama.).

Dižem ga još... na 215 x 10 temp je oko 55, a na 215 x 11 (2354MHz) temp je 59'C (voltaža 1.719). Nisam ga dizao dalje, a niti ostavio tako... Spustio sam ga na 166 x 10 i 1.563vol, a temp je oko 40.

Dakle, u čemu je problem? Da li ja radim negdje grešku (prevelika voltaža) / ili mat. krivo očitava temp (nisam baš siguran u to, jer sam cijlo vrijeme opipavao pasini hladnjak i mogu reći da se primjećivala razlika kod svakog mjenjanja/ ili ovaj moj sustav hlađenja jednostavno ne funkcionira!

P.S.
-stavio sam deblji sloj one termalne paste koja se dobija sa Thermalrightom
-mislim da ne mogu povećati broj okretaja PAPSTa jer mi je na maximalnih12V
-malo iznad procesora nalazi se napajanje sa dva ventilatora
- brijem da mi Zalman CNPS 7000A-Cu ne bi stao ni kad bi ga na pola prepilio
google je offline   Reply With Quote