View Single Post
Staro 09.08.2008., 11:55   #1
daki
amigo
Moj komp

daki's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Problem s XFX 8600GTS

Imam 8600GTS od XFX-a i prije mi je problem s njom bio da se jako grijala u igrama pa mi je restartalo komp. Prije nekoliko tjedana sam stavio najnovije drivere ali problem s temperaturom se nije rijesio. Sada nakon duzeg vremena igranja COD4, u igri se pocinju pojavljivati kockasti "artefakti" i pojavi se BSOD i javlja da je display driver prestao raditi. Vec sam nekako izdrzao s tim sve do jucer. Htio sam spojiti telku na graficku, medutim kad sam spojio kompozitni video kabel na graficku komp se ugasio. Nakon ponovnog paljenja cinilo se da je sve u redu, medutim uspostavilo se da nije. Gdje god treba renderirati sliku tamo se pojavljuju artefakti, kod gledanja videa, igranja, pa i u aplikacijama kao Gooogle Earth.

Izbrisao sam Nvida drivere, i tako bez drivera probao gledati video i onda artefakata nije bilo, pa mislim da mozda nije problem u hardwareu nego u driverima. Da napomenem jos da kad sam spojio graficku na telku, mogao sam samo imati clone mode i jos neke opcije koje mi nisu bile od koristi. Onda sam instalirao program Ultramon za podesavanje rada s vise monitora a u ovom slucaju s TV. Tada sam dobio opcije koje sam trebao. I sad kad se pojavio ovaj problem izbrisao sam Ultramon ali te opcije su i dalje ostale u nvidia control panelu i uvijek se pojavljuju nakon reinstalacije drivera. Dakle, da li je vrijeme za kupnju nove graficke ili jos mogu osposobit ovu?

daki je offline