View Single Post
Staro 06.08.2008., 19:11   #3
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Prvo jedan savjet, mreža se ne slaže zbrda zdola, sprobaj ovo sprobaj ono... Trebaš točno zapisati sve i tak složiti....

Ne kužim još par stvari u tvom opisu, tipa kod koga je taj USB stick sad? na tvoj kompu? Znači on hoće na net preko tebe ili šta? jer direktno na router ne može wirelessom...

1. Isprogramiraj Siemensa tako da se sam spaja na net (PPPoE)... dakle, siemens će biti uvijek na netu i koji god će mu uređaj pristupiti imat će internet... Ako ovo ne znaš napraviti reci pa ćemo taj korak riješiti...
Stavi si adresu routera na recimo 192.168.1.10

2. Spoji se s LAN kabelom na router i stavi si statičku adresu na LAN karticu u kompu.... IP: 192.168.1.1; Subnet mask - 255.255.255.0; Default gateway - 192.168.1.10 (znači adresa routera) i upiši DNS servere - za T-skam su: 195.29.150.3 i 195.29.10.4

3. Sad bi na kompu trebao imati net.... prvojeri...

4. Uštekaj WLAN stick i podesi IP na statičko... IP: 192.168.1.2 a ovo ostalo sve isto... (nije niti važno za DNS i defaul gateway ali svejedno napiši)

5. Na wirelessu laptopa upiši pod IP postavke sljedeće: IP: 192.168.1.3, a ovo ostalo isto kao i na LAN kartici kompa....

6. wireless laptopa i WLAN stick na kompu spoji kao ad-hoc....

7. Označi LAN i WLAN vezu na kompu mišem i desni klik i napravi Bridge

8. Obavezno na kompu u opcijama uključi sharing internet connection

E sad, ako sam ja dobro shvatio pitanje, onda je ovo jedino rješenje s wirelessom a da laptop ima net.... naravno, najbolje je riješenje LAN-om pri čemu prvi korak treba opet napraviti... (naravno ako već nije)
No, ovo je ujedno i najgore rješenje i ima puno ograničenja.... Laptop ima net samo kad je glavni PC upaljen... To naravno opterečuje i glavni PC jer preko njega ide sve živo...
Puno bolje rješenje je kupiti bežični router umjesto tog WLAN sticka i ti se s kompom spajaš s LAN-om, a on bežično ili s LAN-om... i super....

Ovo je samo od pomoći ako sam ja dobro shvatio prvi post i ako taj WLAN stick ide u tvoj komp.... (jer ako nejde onda ne kužim kak bi on na net wirelessom i di je onda uštekan taj stick)
Ako je nešto krvio shvaćeno s moje strane onda uputstva iz ovog posta nisu dobra..

Samsung LE-32 B530 P7
eluminer je offline   Reply With Quote