View Single Post
Staro 06.08.2008., 13:17   #12
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Fusion i Larabee su dvije potpuno različite stvari. Ovo da ćemo bacati grafičke čipove u sockete na matičnoj ploči stoji i za to postojin AMD-ova tehnologija Torenzza. Osim toga, prilično sam siguran da će Larabee postojati i u obliku koji se stavlja u socket na matičnoj ploči i koji s ostatkom servera komunicira preko QPI sabirnice (elem, dakle ništa dok ne izađe Nehalem).

Citiraj:
Kužim to ali ići zasnivati "moćan vektorski ultra paralelni procesor" na prastaroj x86 arhitekturi i to još od tima koji je napravio najgori Pentium (4) ako ne i CPU ikad...
GPU-ovi su dizajnirani onako kako ih se moglo isplativo napraviti u to vrijeme. Meni se čini da Intel hvata vlak koji mu izmiče upravo sa razvojem "GPU"-a šire primjene. Sa svojim imenom i marketingom želi i uspijeva skrenuti pažnju sa konkurencije.
Ima jedan štos u cijeloj priči, a to je kompatibilnost. Intelova namjera je da putem x86 seta instrukcija kojeg programeri rabe već desetljećima unificira programski model i pojednostavi način programiranja.