View Single Post
Staro 04.08.2008., 23:54   #655
Rux
Premium

Rux's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
a zao mi vaditi ovaj u120e, stvarno mi je premoćan jer hladi ko zmaj evo sad ga drzim na 3.6, idle jezgri 35-34-35-35,(jos ako se natjeram da uradim lapping bice jos bolje) ali da ne idem u OT vratimo se na grafu... neki imaju pravo kad kazu da se nije isplatilo uzet 3870x2, ali sta da kazem ... ona nije losa, stavise radi ko luda! evo brat moj dere ovaj novi flat out, naucio se uci u rivatuner i nasteliti na 40% hladnjak, temp su i vise nego dobre pod opterecenjem (1600x1200 AAx8)

ali za neki veci OC ove grafe potrebno je i struje i dobro hladjenje (ako ne zelis slusat ovo na 100%) dok igras! u vezi onog 6-pin i 8-pin, nasao sam na netu jednu caku, ako imate 2 x 6-pin, oba stavite, i onaj visak 2-pina sto su prazni spojite zicom (to su u sustini mase koje kad se spoje jedna u drugu otvaraju ovedrive opciju) prvo sam se dvoumio ali kad se malo bolje sagleda ima tu logike... i to sam probao ali mi opet nije htjela ic na 950mhz, 930 je plafon, jer samo izbaci iz 3dmarka, volio bi znat sta bi pomoglo da joj dam jos struje (vjerovatno 6-pin i 8-pin)

ne znam sta je biosom, nisam to mjenjao nikako, ne znam da li neki noviji modani bios

Zadnje izmijenjeno od: Rux. 05.08.2008. u 23:23.
Rux je offline   Reply With Quote