View Single Post
Staro 04.08.2008., 23:31   #815
MAHER
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Namjerno sam spomenuo Gospodare jer je prvi film prilično vjerno pratio knjigu ali scenama. Priču je, kao što pišete, vrlo teško bilo u potpunosti prebaciti na platno jer bi film još duže trajao. Drugi mi je bio puno lošiji, previše akcijski i komercijalan. No odosmo u off topic.

Osobno bih volio vidjeti ekranizaciju kompletne Dine, obzirom na količinu materija/knjiga bilo bi posla i filmova. Znam da postoji film i serija.
lotr je dosta solidno prebacen (naravno da nije sve,ali knjige su preopsirne) ,taj drugi dio je malo vise stucao,ali boze moj,helms deep su si puno previse slobode uzeli i mjenjali

a sto se tice dine,dina jos knjige izlaze (hunters of dune 2006,sandworms of dune 2007)

bilo bi dobro vidjet ekranizacije ostalih knjiga,jer zasada su u miniserijama obradene samo prve 3 u dune miniseriji (1 knjiga) i children of dune miniseriji (2 i 3 knjiga),a film je iz ranih 80-tih i isto pokriva samo prvu knjigu

znaci jos 11 knjiga nisu ni pipnuli sto je steta,ali te knjige su dosta ovisne o ovim prvim,te bi i filmovi morali biti takvi,a to znaci ogranicenu publiku,tako da nisam uvijeren da ce netko to ici snimat,mozda opet kao neku low budget miniseriju
MAHER je offline   Reply With Quote