evo jedan OT, no zanimljivo je.
kako si slazem piceka, dosao sam do slaganja killera. i tak ja malo kemicarim s ventovima, koji su do sada stajali vertikalno, i ono..uzmem trafo i isprobam si malo te glasne originalne Antec ventove.
i skoro pao na guzicu. kad stoje vertikalno moram priznati kao i vecina korisnika, na HI (low-med-hi) se hebeno cuju. ne sam protok koliko iz nekog njima poznatog razloga sam vent. isto tako kad ih okrenes da pusu prema dole. ali...
...kako se sada serafe ispod killera, moram ih okrenut naopacke, te sad stoje horizontalno i pusu prema gore. kad ono, odjednom tishina. kako ovo, rekoh...
i malo se pozabavih proucavanjem venta. a vent ima rekao bi nekakv feder amortizer, koji najbolje radi upravo u polozaju horizontalno s upuh-ispuh>dole prema gore. u tom polozaju rotor venta se objesi na taj amortizer i nestane sva buka i vibracije u ventu. zanimljivo.
ono,dobro da nisam odmah rastavljao vent i isao kemicariti s nekakvim podmazivanjima i slicnim. jedino je blesavo kaj vise manje ventovi nikad tako ne stoje (osim onog koji iz kucista ispuhuje zrak prema van-rijetko rjesenje) pa ih covjek nikad tako ni ne okrece i isprobava.
bas me zanima kad se sve poslozi(kad dode killer u kutiju i kad se sve zatvori) dali ce napokon antecovi ventovi opravdati cijenu koliko kuciste kosta