View Single Post
Staro 01.08.2008., 07:56   #105
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Evo da izvijestim svekoliko pucanstvo i ostalu balavurdiju na forumu da je moja IX38 jucer totalno podivljala kad sam joj isao ubosti ovog WD6400AAKS diska i stavljati 40mm fan na NB...sve sastavio i idem upalit, ono kita. Nista, upali sve ventove i stane na kodu A1 na POST LED displayu i ne pali ni monitor, niti pusta ikakve beepove. I naravno da taj kod ne postoji u Appendixu manuala niti se spominje na Awardovoj stranici...da popizdis. I odem na posao nadrkan kao pas i razmisljam kako cu sve kroz prozor zafitiljiti i onda mi na poslu sine. Jebeni Ballistixi. Dodjem doma i ubodem Kingmaxe 800 i naravno, komp se boota. Anfakingbelivabol. Vratim Ballistixe i s njima radi, koji vrag?!?

Da, jos sam i Audigyja cupao i stavljao natrag jer sam i njega premjestao da bi ubo novi disk u kuciste...prvo sam pomislio da nije chipsetu sad prehladno, jer je dobio mali vent na HS, LoL, ali onda me poceo kopkati BIOS i takodjer mi je bilo cudno jer kad BIOS chip zarika, ploca bude mrtva, bez ikoje instance POST-anja, a meni je on prevrtio dosta toga, i C1(ram) i C3 itd itd i zaglavi na A1. Takodjer za corruptani BIOS bi se pojavio famozni bootblock na monitoru. Nevjerovatno, a da nisam napravio CCMOS prije paljenja...i jos jedno 100x CCMOS kad se uzjebao i cupao bateriju i stiskao tipku INS na tipkovnici.

Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 01.08.2008. u 09:20.
Dizel je offline   Reply With Quote