Dakle nakon lutanja prostranstvima interneta u potrazi za rjesenjem mog problema odlucio sam na ovom forumu potraziti pomoc.
Dakle imam kao i vecina nase internetske nacije Kasdin adsl modem kojeg sam uz pomoc negdje pronadjenih uputa uspio podesiti na router mode, s tim da su mi na kasdu spojena 2 PCa jedan preko usba a drugi preko mreznog kabela.
Ovaj sto je spojen preko usb i s kojim sam trenutno na internetu radi kao sat,a i na onom drugom racunalo je internet savrseno radio dok ga nisam(mrezni kabel) zbog nekih sporednih razloga trebao iskljuciti iz komp.
A kada sam ga opet ukljucio taj drugi komp mi nije prepoznao mrezni kabel, tj mrezna kartica mi javlja problem:"Network cable is unplugged" iako je ustekan, a ni ne svijetli narancasto svijetlo ka sto je svjetlilo kad je prvi puta sve radilo.
Nije mi jasno kako sto se moglo promjeniti, savrseno radilo dok ga nisan isteka taj jedan puta.
Siguran sam da je kabel u redu jer na kasdi treperi lampica za lan1 sto znaci da ga kasda registrira i mislim da sam dobro podesio router i sve ip adrese ako mogu s ovim kompom na net a i na onom su sve ip adrese iste.
Mislim da je problem do mrezne kartice jer uopce ne reagira a device manager je registrira i po njemu radi normalno...
Imam Realtek rtl8168/8111 pci/e gigabite ethernet nic (tocno mi to psie)
Molim vas pomagajte