View Single Post
Staro 30.07.2008., 09:22   #15
F4ilure
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Imam identični problem... Kupio novu kantu prije dva dana i još pokušavam sredit da radi. Inače imam istu MB Asus M3A78-EH, ostale komponente se razlikuju.
Dešava mi se isto, u igri (CoD2) svako malo igra zašteka. Primjetio sam da se to ne dešava ako ne držim tipke pritisnute i ne šteka u igrama gdje ne koristiš tipkovnicu (Il2-Sturmovik 1946).
Općenito će ti komp zaštekati kad držiš neku tipku duže pritisnutu: probaj u notepad-u pritisnuti neku tipku, procesor će se zabit na 100% nakon nekog vremena (neki puta otipka 3 znaka, neki puta i 20, ali redovito zašteka). Nisam se sjetio pogledati opterećenja procesora kad držim stisnutu tipku, ali pretpostavljam da je procesor na 100%.

Na Asusovim stranicama našao sam novu verziju biosa gdje veli sljedeće:

BIOS update file for M3A78-EH (Version 0602)
1.Support new CPUs.
2. Fix system will reset after crash free BIOS if using EN7950GX2 VGA card.
3. Fix system will halt after pressing a key continuously under Windows XP & Vista.
4. Fix system will report 'overclock fail' error message when resuming from S3 mode.

Vidi točku 3. Mislim da je to problem. Nisam još probao flashat bios, trenutno sam na poslu, probat ću kad stignem doma.
Jučer mi je čak neko vrijeme radilo ok (nisam instalirao drivere automatski sa CD već jedan po jedan i to samo LAN, Audio i još jedan koji ne znam za što je-bio uskličnik u device manageru pa sam ga pustio da sam nađe driver).
Sve je radilo, ali mi vrag nije dao mira pa sam instalirao i Cool 'n' Quiet i onda je počelo opet. System restore ne pomaže.

Eto, nadam se da nismo bez veze bacili novac na glupu Asusovu ploču i da će flashanje biosa pomoći... Nikad više Asus u mojoj kanti!

Zadnje izmijenjeno od: F4ilure. 30.07.2008. u 10:04.
F4ilure je offline   Reply With Quote