View Single Post
Staro 30.07.2008., 08:46   #1
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Zastarjela oprema? (t-com)

U zadnjih par mjeseci mi je adsl veza u stanu bila dosta nestabilna. Nije to nešto što se može primjetit golim okom ali na korisničkim stranicama ispis spajanja je redovito bilježio 300 - 500 spajanja mjesečno iako je u ruteru (Siemens SE515) veza bila podešena na always on.
Zadnjih 2 tjedna se stanje pogoršalo pa više ruter nije uspio uspostavit adsl link. Prvo sam pretpostavio da je ruter otišao na vječna lovišta jer je radio konstantno i prilično se grijao (zato sam mu i početkom ljeta dodjelio ventilator).
Izvadio sam iz ladice par starih Siemens C-010-I i probao s njima ali isto nikakve sreće s dobivanjem signala. Napokon mi je puko film pa sam prijavio kvar t-comu.

Tamo su mi rekli da vide da mi stalno puca veza u zadnje vrijeme i da će pogledat o čemu je riječ. Pola dana kasnije su ma zvao čovjek iz tehničke službe da pita koji modem imam. Kad je saznao tu informaciju, oduševljeno mi je rekao da su svi ti modemi prestari i da mi treba adsl2 modem. Naravno oni mi nemogu zamjenit modem jer nisam pod ugovorom pa bi bilo najbolje da ja odem u Tcentar i potpišem novi ugovor i tako dobijem novi modem.

Mene sad zanima ima li istine u tome ili su mi to samo rekli da me skinu s vrata i izmuzu još malo para ili se stvarno prelazi u potpunosti na novu tehnologiju koju ovi stari modemi više ne podržavaju.

Svaka informacija je dobrodošla. Hvala.
vodokotlic je offline   Reply With Quote