View Single Post
Staro 28.07.2008., 21:31   #1
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Maticna post-a samo ako izvadim CMOS bateriju

Pozdrav!

Opet imam problem s kojim ne znam sto da radim.

Prije dva tjedna dobivam na popravak komp jer se komp znao smrzavat u igrama.

Radi se o AM2 Athlon 3500+
ASUS M2V
Transcend 1GB DDR2 667
ASUS 8500GT 512MB
WD 160GB

Znaci komp se je smrzavao kada bi se igrale igre, nakon malo gledanja po netu otkrivam da se radi o nekompatibilnosti 8x00 grafickih sa tom plocom i da taj problem rjesava zadnji bios.
Skinem zadnji bios, flasham ga i pocinju problemi.

Kada prvi put upalim komp, onda se on uredno upali i udje u windowse i tada sve radi, ako restartam onda vise ne posta. Ako ga ugasim i ponovno upalim ponovno nece da posta. Moram izvuci kabal iz napajanja i CMOS bateriju te onda upaliti. Nakon toga komp cijeli dan radi i vrti u ovom slucaju 3D Mark 03 (nisam imao nista drugo za probu).

Vratim 3 biosa unazad i uvijek isti problem.

Dosadi to meni i posaljem ja plocu na servis te nakon dva tjedna dobijem novu plocu.

Ugradim ja komponente, upalim i windowsi se bootaju i sve radi. Restartam kad ono opet oni problemi gore navedeni. Ponovno vadi kabal i bateriju ako zelim da se komp upali.

Zatim sam na ploci isprobao jos 2 grafe, razlicita 2 sticka memorije i 3 napajanja jer mozda nesto drugo pravi probleme ali nista, uvijek isto.

Dakle sto mi jos preostaje osim da ponovno plocu posaljem na servis?