Pozdrav svima,
Naime ovo je moj prvi post na forumu, stoga ako se potkrade koja greskica

nek bude oprosteno hehe. Naime u firmi sam instalirao SQL Server 2005, jer koristimo aplikaciju koja koristi isti za pohranjivanje podataka i sl. Problem nastaje kod toga, sto imamo ispostave u gradovima i istu aplikaciju koja treba da pristupi serveru koji se nalazi u centrali firme, o kojem sam vec pricao. Naime server je spojen na internet putem ADSL-a, i nemamo staticku IP adresu, vec dinamicku, pa sam iz tog razloga i bio primoran kreirati Dinamicki DNS, kako nebi morali svaki put unositi drugu IP adresu. Na serveru je kako sam ranije rekao instaliran SQL Server 2005, na routeru sam otvorio portove ali kada pokusam iz vana da pristupim, naravno nista se ne dogadja, hladno bivam odbijen i nemogu se spojiti na server koji mi je neophodan. Pokusao sam da uradim i DMZ IP adrese koju koristi Server a to je ( 192.168.1.103 ), medjutim opet nema nikakvog efekta, tj. sve je isto. Da li je neko imao iskustva sa ovim, i da li mi moze pomococi, kako ovo da rijesim, da li je potrebno izvrsiti neke promjene u konfiguraciji SQL Server 2005 ili na routeru.
Unaprijed zahvalan