Da napravim jedan bump...možda čak i dobijem nekakvu pomoć
Još uvijek se nisam uspio riješiti onih fantomskih restartanja kompa, a zadnjih mjesec dana isprobavam razne konfiguracije hardvera.
Uglavnom, na bios default settingsima komp se restarta nakon cca. 10 minuta u OCCTu, čim stavim neki manji OC, postaje stabilniji, ali i dalje se zna rebootati i to kad procesor niti nije pod punim opterećenjem...primjetio sam da mi se to događa u 90% slučajeva kad gledam HD filmove, a recimo igram crysis 2-3 sata i ništa.
Nedavno sam ga držao upaljenog 2 dana bez prekida s torrentima, pa dođem doma, idem gledati nešto i reboot, bez BSOD, bez ikakve poruke o grešci.Ok, isključim u windowsima opciju da se automatski reboota kod greške i dalje ništa.
Ono, WTF?
Već sam lud od toga, promijenio sam hard na kojem su bili windowsi, sa HDtuneom sam provjerio sva 3 harda, nigdje greške.
Opet sam odvrtio memtest, ovaj put 12 sati u komadu, opet nigdje greške.
Na ploči je zadnji službeni BIOS, temperature nisu problematične...jednostavno više nemam pojma gdje bi mogao biti problem i koji točno dio hardvera da nosim na reklamaciju.
RAM, proc, ploču?
Mislim, ako mi nemože raditi stabilno na def postavkama, onda je očigledno da nešto gadno ne štima, samo sam poduzeo apsolutno sve kaj mi je palo na pamet, čupanje hardvera iz kompa, ostavio sam samo najbitniji hardver za dizanje windowsa...ni to nije pomoglo.
Ili da sve skupa bacim kroz prozor?