Citiraj:
Autor Nikky
Jasno je da postoji xy mogućih rješenja, ja ću ti predložit moguće ali sa iskustvenim opaskama vezano za karakteristike i "osobine" pojedinog uređaja:
1 - Koristiš samo postojeći D-Link DSL-584T - isti podešen u Bridge mode rada, nabaviš još jedan dovoljno dug pach mrežni kabel kojim spojiš laptop. Na kompu ili lapu startaš PPPoE Dial-Up, jasno ne u isto vrijeme i pojedini komp / lap je na netu.
2 - Koristiš samo postojeći D-Link DSL-584T - isti podešen u Router mode rada, nabaviš još jedan dovoljno dug pach mrežni kabel kojim spojiš laptop. Ovaj uređaj se nije baš "proslavio" u ovom modu rada tj. zaglupi se s vremena na vrijeme. Na kompu ili lapu ne koristiš PPPoE Dial-Up jer taj posao odrađuje 584, Router mode = u isto vrijeme i komp i lap su na netu.
|
ovo je ona najjednostavnija solucija koju sam i napisao.10m kabla, svaki komp u "svoj" port u 584 i to je to. sad, da li će oba trebati biti na netu u isto vrijeme, mislim da ne, odnosno, obzirom da sam samo ja za tim kompjuterima, sumnjam da će mi se baš naći potreba za istovremenim on-lineom. komunikacija između dva kompjutera bi trebala biti neupitna u bilo kojoj od ove dvije situacije? ili griješim?
Citiraj:
3 - Nabavka novog ili polovnog wireless routera sa ugrađenim modemom (D-Link DSL-G684T) - Podesiš ga u nativnom Router modu rada, laptop spajaš bežično jer 684 ima wireless. Uređaj radi sasvim ok.
|
to sam i mislio. na forumu sam dao oglas da kupujem jednog 684, ali još ništa. možda bude poslije vikenda, ako su ljudi na moru.
Citiraj:
4 - Nabavka novog ili polovnog wireless routera bez ugrađenog modema - 584 podesi u Bridge mode rada, ovaj novi spajaš na njega i podesiš PPPoE Router mode, komp spojen žično a lap bežično, u isto vrijeme i komp i lap su na netu.
|
da li ovo može zadovoljiti onaj AP (
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1507054) ili je to pak nešto treće? mada mislim da bi to trebalo dostajati?
hvala!