Opet se pozorno ne čita moje postove, a ja i nisam tražio nikakvu svađu...Svjestan sam tehničkih stvari, pa mi ih ne trebaš nabrajati.Ja nisam branio, nego sam pokušao sagledati stvar kao takvu kakva je.Ako si čitao(?) ja sam i sam rekao da bih trenutno,
što se stanja u igrama tiče itd. rađe imao ATI, ali to me ne spriječava u
analiziranju daljnjih mogućnosti.Nije ni ATI sam tako savršen, kao što nije ni NVIDIA.Meni se ATI-jeva politika s GL-om ne sviđa, a ni objektivno im stav nije dobar.Ti sam spominješ prastari Quake engine, ali to nije jedina GL stvar koja postoji, iako možda to neki tako vide.Za apsolutni prolaz na drugim OS-evima i platformama
se mora ozbiljnije razmisliti o GL-u.Pa se ispričavam za "neobjektivnost", ali sorry, to im nije u redu.Ako ti misliš da je,
da je ejdina korist gl-a, prastari quake engine-onda si definitivno u krivu.Garfička kartica je kompletan softversko/hardverski produkt-niti jedan dio se ne može zanemariti.Iako su jedna i druga kartica preskupe, pogotovo kod Nvidie s obzirom da je ovo izgubljena bitka, pa bi trebali napraviti rebalans cijena.E sad, kad bi se kompanije spojile...onda i bi to bio produkt, gdje bi jedni drugima popunili "rupe", ali to se neće dogoditi.