08.05.2004., 19:36
|
|
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Originally posted by Jelc
E sad-ja i Tor se zajebavamo a ti ozbilno...
Ovo za shadere izgleda da nisi baš dobro čitao kaj smo o toj temi pričali.
Jer da si malo bolje pazio, a vidim da nisi , vidio bi da nova Ultra ima kao glavne adute fp32 i ps3.
ATI ima fp24 i ps2b.
Ono kaj je bitno za našu priču je to da ATI npr. Far Cry i izvodi kako je zamišljeno, Ultra Far Cry izvodi sa obrati molim te pažnju fp16 i nižom verzijom shadera.
Ha-ha.
Zato jer da ga ide potjerati kako je zamišljeno sa fp32-rezultati bi bili takvi da bi se pol neta odvalilo od smjeha.
Ono kaj ti ja govorim je to da Ultra sa "naprednijm" fićerima koje ima NE MOŽE dovoljno glatko izvoditi ni Far Cry a kamoli neku novu igru u budućnosti.
To nisu nagađanja nego činjenice.
Ta tehnologija koju koristi Ultra će biti upotrebljiva kako je zamišljeno tek u nekoj novoj seriji (kad izađe)
Ovo sa OGL-om je stara stvar, ATI je uvijek bio sporiji, ali mene osobno ne dira kaj bum ja na svojoj grafi imao 80 a Nvidia ima 98fps-a....
A ti se malo zamisli zašto najnovija grafa i perjanica Nvidia ponude sa fp32 i podrškom za ps3 o kojem svi toliko pričate mora igru izvoditi fp16......
Ti shaderi na Ultri su čista markentiška fora, to će joj koristiti otprilike kao i meni ps2 i F-buffer na 9800 PRO.
Ako je nekom važnije to kaj je Nvidia brža u nekoj igri koja koristi prastari Quake3 engine-nek kupi Nvidiu
|
Ja čitam pozorno, ali nisam pročitao baš svaki post.Ono što mi se ne sviđa, je ismijavanje mogućnosti-čak i da ne rade kako treba-tj superbrzo, i to je dostignuće-jer ipak su tu, a to ne treba zanemariti!Ja to poštujem, a što se tiče prastarog quake 3 enginea, ja bih prije rekao da su to GL enginei, što je jako loša stvar za Ati.tu im uistinu nema opravdanja niti obrane.GL je dugo, dugo tu...dok DX nije bio ništa, tj nije postojao.Što se tiče optimizacija, većinu svog koda(GL) sam izvodio "direktno", bez posebnih optimizacija.Koristio sam i extension mehanizme, koji kod Nvidije odlično funkcioniraju, a radi i na atijevkama.Koliko čujem, uglavnom sporije.Što se optimizacija tiče, tech docs s web sitea, i čitaš-sve se može, ako se hoće.Loš gl nije mala stvar, za Gates-lovere i one koji se samo igraju, možda i je, ali ozbiljno gledano noje.Da sam ati, ja bih se zabrinuo.
|
|
|