imam ata ( ide ) hdd, stari ( iz drugog kompa, trebam neke podatke s njega ), te dvd rom koji se isto spaja preko ata konektora... do sada sad imao sistemski spojen prek sata 2, a rom je bio prek ate sam na kablu ( kabel ima mogucnost prikljucka 2 uredaja ) ... sad kada dodam ovaj stari hdd i iskopcam rom , sve je dobro i mogu citat podatke s hdda, medutim kad ih spojim oboje dode do problema... imam onaj american megatrends bios ili koji vec... na post screenu mi ocita hdd i rom pa napise :
rom taj i taj xidkdi289420 : compatabile but disabled..
i za hdd isto tako... bilo bi sve u redu da imam 2 prikljucka na mbo za atu, al je samo jedan...
medutim, spojim ja oboje, hdd i rom, nakon sta napise compatabile but disabled komp se normalno postavi, posto je sistemski hard preko sata, ali ni stari hdd ni rom ne funkcioniraju.. na romu svijetli da radi, pritisnem gumb, stavim cd, ocita ga, al ga uopce ne prikaze u windowsima... dakle procita ga sam za sebe, te ne posalje informaciju da ga je procitao.. probao sam po biosu sve i svasta, al ne pomaze... moze help i dal uopce dvd uredaj i ata hdd mogu zajedno radit preko jednog kabla ?
ej i da... tamo udem u izbornik di se bira koji bi bio master, koji slave, al pise da nema ustekanih uredaja preko ide konektora...