View Single Post
Staro 02.05.2004., 20:15   #7
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Prescott ili Barton

Citiraj:
Originally posted by Alice
Pozdrav svima. Ovako, trenutno sam u fazi nabavke novog kompa i jedino oko cega se dvoumim jest procesor. Financijska situacija je takva da sam u mogucnosti kupiti ili Prescott 2.4A ili Amd Barton Mobile 2500+. To bi trebalo biti negdje u cjenovnom rangu do 1000-1100 Kn pa me zanima sto bi mi vi preporucili, kakve su im performanse i jel ima netko iskustva vec s Prescottima. Citao sam da su mogucnosti klokanja oba procesora vrlo velike pa me zanima kolko je to istina ovako iz prve ruke.
Cini mi se da si malo pobrkao, jer govoris o P4 2.4A i Prescottu. P4 2.4A radi na 400MHz FSB, i nije Prescott jezgra. Prescott ima ozbaku E na kraju, i mislim da je najslabiji 2.8E. Moja preporuka je da uzmes P4 na 800MHz (C oznaka iza brzine)), i to sa 512kB L2 cashea (prescott ima 1MB L2), prvestveno zbog toga sto se Prescotti pregirajavau pri normalnom radu (konstrukcijska greska naspram C serije P4). Osobno ti mogu preporuciti P4, ali ne zbog toga sto je bolji proc, vec zbog kvalitetnijeg chipseta (i865/i875).
Citiraj:
Originally posted by Alice
Osobno nekako vise preferiram Intelovog procesora iz razloga jer bih uzeo i875 chipset koji mi se cini nesto boljom solucijom od NForce2, ali ako ima netko nekakav prijedlog nek' zbori. Da, ne znam jel bitno za napomenuti ili ne, ali memorija koju bih uzeo bila bi Kingmax DDR433 ili DDR500.Thx.
Preporuka je definitivno na i865PE i i875P chipsetima (nije da je neka velika razlika medju njima). Kingmax je pomalo opasna memorija, jer ima probleme s kompatibilnoscu. Npr, imas li Matroxicu, bijezi od Kingmaxa. Ne bi se zacudio da Matroxice nisu jedine koje se svade s Kingmaxom. Moja preporuka je Infineon ili Micron.