View Single Post
Staro 04.07.2008., 17:57   #66
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Ali mili Bero, ja ih prikljucujem na napajanje. Potpuno mi je svejedno koliko ono daje, ako sam donekle siguran da je ispravno. Moj Hajper, kojeg sam imao prije ovog CM-a je uredno davalo 13.27V (zato sto je bilo "malo" neispravno, ali nebitno) i racunalo je tako radilo nekoliko mjeseci bez ikakvih posljedica ili poteskoca (radilo bi i vise da nisam, igre radi, popikao multimetar jedan dan unutra). Sa 12V su mi se napajali diskovi (koji sami sebi peglaju napon, pa me bas bilo briga) i procesor (koji takodjer sam sebi prilagodjuje napon, pa me i za to bilo briga), dakle, njima nije smetalo, ne znam zasto bi i tebi. Ovo je ekstrem, doduse, zaista nisam vidio nikada takvo "ispravno - neispravno" napajanje, ali poanta je ista.
Pa što ga nisi ostavio dragi Bubimire, kad ti 'ard diskovi sami regulišu svoje napajanje, a bogami i ostale komponente?

Citiraj:
Zelis reci da ce svako napajanje davati jednaki napon pri istom (velikom) opterecenju, cak i isti model/proizvodjac? Tesko. No postoji specifikacija i kao sto rekoh, koga briga koliko daje, dok je unutar zadanih vrijednosti.
Ne, ali će kod manje kvalitetnih napajanja napon padati strmije nego kod onih boljih. Nitko ne tvrdi da računalo neće raditi ako je +12 nije 12V nego 11,7, ali ako mogu birati između napajanja koje nudi 12,01 i napajanja koje nudi 11,7, a razlika u cijeni im nije osobita, rađe ću uzeti ovo prvo.

Citiraj:
Ali ja opremu imam. Moze je dobiti i Bero i citav PcEkspert.
A kakvu ti to opremu imaš jer meni nikad nisi ništa rekao o tome? Znam jedino da imaš osciloskop i multimetre koje i ja imam.