04.07.2008., 17:57
|
|
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Ali mili Bero, ja ih prikljucujem na napajanje. Potpuno mi je svejedno koliko ono daje, ako sam donekle siguran da je ispravno. Moj Hajper, kojeg sam imao prije ovog CM-a je uredno davalo 13.27V (zato sto je bilo "malo" neispravno, ali nebitno) i racunalo je tako radilo nekoliko mjeseci bez ikakvih posljedica ili poteskoca (radilo bi i vise da nisam, igre radi, popikao multimetar jedan dan unutra). Sa 12V su mi se napajali diskovi (koji sami sebi peglaju napon, pa me bas bilo briga) i procesor (koji takodjer sam sebi prilagodjuje napon, pa me i za to bilo briga), dakle, njima nije smetalo, ne znam zasto bi i tebi. Ovo je ekstrem, doduse, zaista nisam vidio nikada takvo "ispravno - neispravno" napajanje, ali poanta je ista.
|
Pa što ga nisi ostavio dragi Bubimire, kad ti 'ard diskovi sami regulišu svoje napajanje, a bogami i ostale komponente?
Citiraj:
Zelis reci da ce svako napajanje davati jednaki napon pri istom (velikom) opterecenju, cak i isti model/proizvodjac? Tesko. No postoji specifikacija i kao sto rekoh, koga briga koliko daje, dok je unutar zadanih vrijednosti.
|
Ne, ali će kod manje kvalitetnih napajanja napon padati strmije nego kod onih boljih. Nitko ne tvrdi da računalo neće raditi ako je +12 nije 12V nego 11,7, ali ako mogu birati između napajanja koje nudi 12,01 i napajanja koje nudi 11,7, a razlika u cijeni im nije osobita, rađe ću uzeti ovo prvo.
Citiraj:
Ali ja opremu imam. Moze je dobiti i Bero i citav PcEkspert.
|
A kakvu ti to opremu imaš jer meni nikad nisi ništa rekao o tome? Znam jedino da imaš osciloskop i multimetre koje i ja imam.