Možda ovo i je nekima preskupo, ali svaki proizvod ima svoga kupca. Mi koji imamo fiksni pristup internetu ćemo naravno reći da je to preskupo, ali što s onima kojima je to jedina mogućnost za "put u svijet", ha? Oni će svaku kunu dati, samo da ga imaju, ako im je potreban.
Meni ovo nije skupo, ali nije ni jeftino. Dok je bio w'n'w 1 GB za 100 kn, to je bilo do yaya, isto kao najjeftiniji DSL (ako ne računamo brzinu). Sada je cijena po MB-u ovakva (T-Mobile powered):
web'n'walk S* & Simpa Internet** = 1 kn/MB
web'n'walk M* = 0.33 kn/MB
Mobile Internet 500* & 1 GB* = 0.20 kn/MB
Mobile Internet 3 GB* & web'n'walk XL*** = 0.10 kn/MB
* vrijedi za postpaid tarife (Flex etc.)
** vrijedi za prepaid bonove
*** dostupan samo korisnicima koji su ga imali prije 01.02.2008.
Kad se samo sjetim da je do nedavno cijena po MB-u bila 60-70 kn što je onda bila jedina mobile internet opcija, ovo je još i odlično. Znam da sam za neke extra važne mailove znao platiti i 20-30 ili više kn samo da ih pročitam... Mislim, kod T-Mobilea i sada možeš 1 MB platiti cca 60 kn, ali ako nemaš aktiviran nijedan gore navedeni paket.
Što se mene tiče, ovo je sasvim OK iako bih volio vidjeti w'n'w S/M u obliku bonova. Kad odem na more, aktiviram w'n'w M i to mi je za tjedan dana sasvim dovoljno. Tada mi ionako treba samo za mail, IM, forum i još pokoju stranicu. Trenutno koristim Mobile Internet 3 GB jer je 9 mjeseci besplatan, a kasnije ću ga vjerojatno isključiti ili smanjiti pretplatu na 500. The End.