Tema: Hd4850
View Single Post
Staro 23.06.2008., 10:23   #111
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor zlikovski Pregled postova
Naravno da je baždaren da se počne vrtit na 90c i naravno da je neučinkoviti komad pleha, zato što:
-se proizvođaču smanjuje trošak proizvodnje i povećava profit
-imaju na tone zaliha neučinkovitih hladnjaka koje treba potrošiti
-grafička prije odapne kad je loše hlađena(taman nakon isteka garancije)
-jer vjerojatno imaju deal sa proizvođačima alternativnih coolera

Kad sam kupio ATI 1900gt grijala se do 96c. Kad sam poslao mail Sapphireu odgovorili su da je "normalno" da ide do 120c. To im je glup odgovor jer ja kao kupac ne želim na kartici plaćenoj 1700 kuna neučinkovit hladnjak. Ja sam razmaženi kupac i želim hladnu i tihu karticu za te pare
I sad zato jer počinje bolje hladit na 90 stupnjeva je odjednom neučinkovit???
Nije ti palo na pamet da većina ekipe želi tih komp? A toplina i tišina su obrnuto proporcionalne iliti ne možeš imat i ovce i novce na grafi koja zauzima 1 ili 2 slota. Vjerojatno će novije imati drukčiju kontrolu brzine venta iako je i ovako čisto u redu. Većina poluvodičkih čipova danas može raditi do temperature od 125 stupnjeva. I učinkovito je sve ono što drži karticu u zoni normalnog rada. Dio problema je i što većina ljudi tu na formu misli kako temperature grafičke/procesora/diska/kave mora biti ispod 40 stupnjeva. To što ti misliš da je to neka urota... Meni je bitno da hladnjak zauzima max. 2 slota, a za vas razmažene koji želite "hladnu i tihu" karticu uvijek postoje aftermarket cooleri, neki već tvornički postavljeni na kartice.
generic je offline   Reply With Quote