View Single Post
Staro 20.06.2008., 16:20   #51
deadwing
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor borgy Pregled postova
Mislim da si u krivu, stvarno pogledaj malo materijale i pusti Carmacka, nije izumio novu racunalnu grafiku.
Zapravo je dobar dio ...

Citiraj:
U svakom slucaju se projiciraju tocke, a ne trokuti - matrica projekcije mnozi se sa vektorima tocaka.
Krivo ... iz piksela bacas ray vec znas u koi ces piksel stavit boju... samo trebas nac dio scene koi se "sudara" (intersecting), ali ovdje dolazi sporost raytracinga ...
u standardnom rasteru prvo projeciras trokut u 2D i onda ga jednostavno rastriras... u raytracingu stalno bacas zrake koje vjerojatno udaraju iste trokute i to je lose jer je bacanje zrake u scenu jako sporo ...

Citiraj:
To sto objekte modeliramo kao mrezu trokuta nema veze, reprezentacija objekata je proizvoljna.
Samo u raytracingu, i to je cjela poanta oko carmackovog hibridnog nacina prezentacije geometrije koje bi bilo vise podobno za raytracing... graficke rade samo sa trokutima

Citiraj:
Hoces li gadjat trokut sa zrakama ili npr. izracunavat normale u vrhovima (Gouraud) u potpunosti ovisi o tebi. Sam biras model osvjetljenja, odnosno time i sjencanja.
Postoji razlika gadjanje zrakama se zove raycasting

Citiraj:
Rasterizacija je ovo o cemu govori Abuser, dakle diskretizacija u prikazu i zapisu grafike.
pogledaj odgovor na to...

Citiraj:
EDIT: Deadwing, prilozi relevantne materijale u vezi racunalne grafike koje potvrdjuju to sto govoris pa cemo moc razvit raspravu. Stalno se pozivas na intervju, sto je pomalo neozbiljno.
Pa wikipedija clanak bi ti trebao objasnit ono o cemu pricam...

Sorry borgy al imam osjecaj da ja nevladam dovoljno terminologijom da ti zapravo objasnim sta zelim rec al znam o cemu pricam jer sam zapravo implementirao te stvari ... necu da ovo postane prepucavanje jer stvarno nemam poima kako da ti to laicki objasnim.
deadwing je offline   Reply With Quote