Mislim da si u krivu, stvarno pogledaj malo materijale i pusti Carmacka, nije izumio novu racunalnu grafiku.
Citiraj:
Autor deadwing
ono sta si ti meni pokazo u onom pdf-u mi se cine ko opisi BRDF-ova tj. sjenčanja, to nema veze sa raytracingom (ne direktne barem).
|
Ray-tracing je postupak sjencanja u prijelaznom modelu osvjetljenja. Ovdje se nema sto dodati.
Citiraj:
Autor deadwing
Nema nikakve projekcije trokuta sam mislio rec... u raytracingu projeciras tocke koje si pogodio sa rayevima ... to ti je glavna mana raytracinga kod renderiranja trokuta i o tome govori carmack u onom linku
|
U svakom slucaju se projiciraju tocke, a ne trokuti - matrica projekcije mnozi se sa vektorima tocaka. To sto objekte modeliramo kao mrezu trokuta nema veze, reprezentacija objekata je proizvoljna.
Hoces li gadjat trokut sa zrakama ili npr. izracunavat normale u vrhovima (Gouraud) u potpunosti ovisi o tebi. Sam biras model osvjetljenja, odnosno time i sjencanja. Hibridni model koji si spomenuo je kombinacija prijelaznog i analitickog modela osvjetljenja, dakle opet je vezan za sjencanje.
Rasterizacija je ovo o cemu govori Abuser, dakle diskretizacija u prikazu i zapisu grafike.
EDIT: Deadwing, prilozi relevantne materijale u vezi racunalne grafike koje potvrdjuju to sto govoris pa cemo moc razvit raspravu. Stalno se pozivas na intervju, sto je pomalo neozbiljno.