View Single Post
Staro 20.06.2008., 12:04   #43
deadwing
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor borgy Pregled postova
Ne posjedujem PS3 SDK, samo sam slusao seminar o njemu
vise od mene onda , o cellu znam da postoji posbean kompajler, za njegove tzv. jezgre ali to nije uopce slicno PC-u, jer cell ovi SPU-ovi imaju samo pristup lokalnoj memoriji znaci nema nikakve sinkronizacije pristupa glavnoj memoriji (slicno ko programiranje shadera ako sam dobro svatio al nemogu rec da sam previse istrazivo) ... znaci kompajler "ne paralelizira kod automatski" u smislu da ti uzmes kod sa ST PC-a i onda ga prebacis na njega (cak ni algoritam nije isti radi razlicitog pristupa memoriji, cito sam neke prezentacije o fizici na cellu)

Citiraj:
Zahtjevi na procesorsku moc su poznati, cijeli topic je usmjeren prema tome kako je fascinantno da je netko uopce uspio izvesti skoro-pa-realtime bez komponenti posvecene samo pracenju (npr. spomenuti cell), znaci na x86 djelovima sa 4 jezgre. Dakle, mozda nismo daleko od toga IMO
Moja poanta je da mozes napravit 10x ljepsu scenu i bolje efekte sa standardnim rasterom na istom tom PC-u ... nema tu neceg ekstra hardverskog sto moze popravit cinjenicu da je raster brzi od rajtracinga a da je dobitak "nikakav" ako ne koristis globalnu iluminaciju jer tehnike postoje za reflekcije refrakcije i sjene koje vizualno cak i nadilaze kvalitetu realtime raytracinga (radi premalog broja rayeva). u offline renderingu renderiranje traje satima (sta mislis da su ti ljudi glupi i neznaju optimizirat rajtracing rendere pa im treba neko iz intela portat quake da im pokaze kako se to radi ) Rajtracing je jos jako osjetljiviji od broja trokuta (poligona) po frejmu ....

Citiraj:
Za Crysis postoji opceprihvaceno misljenje da je neoptimiziran i pun glitcheva, iako nemam nikakvih cinjenica/dokaza za optimiziranost.
ali moras priznat da bas nema highend pc dx10 ekskluziva (age of conan je lolchina )

EDIT :
Citiraj:
Mozda se misli na pracenje zrake vs scan-line i slicno.
ma da meni su to iste stvari (terminologija mi nije jaca stvar )

Citiraj:
Pracenje je samo model osvjetljenja, a rasterska/vektorska grafika kao i rasterizacija=diskretizacija kao zadnji korak prije prikaza nemaju puno veze s time.
Mozes mi malo ovo pojasnit, imam osjecaj da imas krivi koncept raytracinga, vjerojatno sam u krivu al samo da znam da pricamo o istoj stvari.

Zadnje izmijenjeno od: deadwing. 20.06.2008. u 12:21.
deadwing je offline   Reply With Quote