View Single Post
Staro 19.06.2008., 16:12   #313
Rudy
Premium
Moj komp

Rudy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Imam ja pitanje u vezi KMplayera...
uglavnom svi video mkv fileovi koji skinem imaju 6ch zvuk (5.1), i kad otvorim video u mediainfo mi pise 6ch...no kad otvorim sa KMplayerom, za neke videe mi pise 2ch, a za neke 5.1ch (koliko mogu skuzit, od onih videa koje imam, 2ch pise ako je zvuk DTS, a 5.1ch pise ako je zvuk AC3)...e sad ne znam dal je stvar u codecu za audio ili nesto drugo. Stvar je u tome sto imam samo 2.1 zvucnike pa ne mogu znat da li stvarno ima 5.1 makar pise 2ch, no jednog dana kad nabavim HTPC bi ipak htio imat 5.1 zvuk...

Druga stvar je sad kad sam postavio codece na nacin kako je opisano ovdje
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=116
mi se cini sad da mi je slika losija (nekak vise pixelastija, ne znam kak da opisem, al mi se cini losija) plus sta kad zatvaram KMplayer mi se komp zbrejka za 3-4 sec i tek onda zatvori player. Do sad mi je sve 720p i 1080p cist ok otvaralo, jedino mi je CPU stalno bio oko 60% pa sam mislio da cu to ovim postavkama rijesit...a i "cloverfield 1080p sample" koji ima prek 20Mbps bitrate mi uzasno steka, pa sam takodjer mislio da ce se to rijesit ovim postavkama al nije...stvar je u tom sto vidim da gro ljudi koji imaju dost slabije kompove uredno otvaraju i 720p i 1080p (dok ja recimo nikak nisam uspio na burazovom kompu nit 720p natjerat da ne stekaju (ima P4 3GHz, 512mb ram i radeon X1600pro 256MB))
Rudy je offline   Reply With Quote