Citiraj:
Autor Mar
Modani bios FTW
U suštini to su iste kartice, jedino kod HD3870 mema ima više taktove, no i više latencije što uopće ne utječe na performanse za razliku od takta jezgre.
|
A dobro..po meni je to isto kao kad gledamo moddane 8800GT i sad 8800GTS 512 i 9800GTX..sve se svede unutar 5% a realno baš i nije tako..
Jedno je imati stock grafu,drugo clockanu,a sasvim treće ići u modd biosa.. to je extremniji OC,složit ćeš se..i posve nepotreban na ovakvim grafama..
PCB je možda isti,ali chipovi su nešto kvalitetniji na 3870tkama..
DDR4 sad na stranu,samo kažem da sam ju imao 6mj i iscijedio zadnji promil iz nje vrlo često...3870 ide do 900/2400 s čim se ne može mjeriti nijedna 3850.
to je to..EOD

...
Ali da je super kartica ta 3850,to je istina,da..
Postoji i OC verzija 3870tke isto od kluba tri de..al nepotrebno IMHO..jer se i običnjača clocka,rekao sam,sa stock ventom i coolerom ko zadnji bezobrazluk..

Mislim da viši taktovi odnosno niže latencije veoma često ide kod brzine memorije u korist viših taktova,pa tako gledaš ajd,oću li cl4 800 ili cl5 1200.. baš bed dilema

...tako je i sa 38XY serijom..u suštini bi i prošle kako ti kažeš pod iste kartice...ali proces sastavljanja i optimizacije ne vjerujem da je isti za 3850 i 3870...ne samo DDR4 vs. DDR3..nego općenito..al tko će rastavit to sve na proste faktore..do zadnjeg kondenzatora i svega...to bi se trebalo par dana pozabaviti..