View Single Post
Staro 17.06.2008., 21:00   #25
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Gle vjerovao ti ili ne ali ja ipak posjedujem "elementarno tehničko predznanje" o tom "mističnom i nerazumljivom svjetu" u kojem samo "šačica izabranih" ima pravo komentirati i znam kako izgleda kodiranje programa u višim programskim jezicima.
Dakle možeš bit siguran da nisi jedini na svjetu koji zna kako izgleda c/c++ ili java program i kako isti nastaje, a to kaj se ne bavim derivacijama i matematikom ne znači baš ništa jer se niti većina programera koji rade time ne bavi pa ne vidim zašto bi to ikome bio kriterij za nešto.
Nadalje znam kako mukotrpno može biti pisanje programa koji ima multihrading tj multi CPU podršku jer iziskuje "planiranje" koda za kojeg se najčešće nema vremena/volje (i ja to razumijem) jer svi smo ljudi i programer samo zarađuje plaću.
E sad to što ti moj komentar doživljavaš pre**ravanjem (pretpostavljam da si na taj izraz ciljao) je tvoja stvar ali ja SVEJEDNO velim da NEĆE bit nikavog uber napretka u igrama tako dugo dok se iz starih engine samo kopiraju algoritmi i eventualno doda malo shader funkcija i malo dodatnih informacija za bump i sl stvari na same teksture (jer to se upravo i radi godinama) i ne vidim što je tu pogrdno.
Što se pomaka tiče ajde pomaka ipak ima ali jako sporih, s druge strane što se tiče softwarea za 3D grafiku tamo odavno raytracing nije problem ali isto tako nikoga nimalo ne kači oće li bit u realtimeu ili neće...

E da i takav predmet ne postoji na mom fakultetu i nemoreš se sekirati ja više volim da mi neko kaže svoje mišljenje nego da šuti, tako samo možeš dobit bolji tretman...

Edit:
Za marka da ga ne bode u oči...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 17.06.2008. u 21:22.
yedwy je offline   Reply With Quote