Citiraj:
Autor yedwy
Na pogrdan način?
|
Da. I to bez imalo pojma o cemu pricas. Tim vise je to gore...
Citiraj:
Ne ne pričam na pogrdan način nego samo konstatiram činjenicu zašto se neće desiti "revolucija grafike" i da tehnološki (pa i softwareski) to odavno nije problem
|
To JEST problem, samo ti to ne shvatjas.
Citiraj:
to kaj se ti očito osjećaš time pogođenim iz nekog razloga me iskreno rečeno ni najmanje ne dira...
|
Zasto bih se ja osjecao pogodjenim? Vidim da si prespavao predavanja iz osnova perceptivne psihologije ili kako se to vec zove...
Citiraj:
I da upravo radi takvog sistema "fizikalije" se i radi takva reciklaža i bloatanje, ja čak niti ne velim da je to nužno loše jer da nije bilo tog principa puno toga nebi nikad niti bilo napravljeno (napisano) ali da takvim metodama napredak dolazi sporo (da ne velim nikako) je činenica i to je jednostavno tako...
|
Napretka ima. Nitko normalan ga ne zeli koristiti. Pogledaj obicno mnozenje matrica - standardni algoritam ima slozenost O(n^3) dok danas trenutno najbolji algoritam (Coppersmith–Winograd) ima slozenost O(n^2.376); kako se linearna algebra obilato koristi u racunalnoj grafici, garantiram ti da u svim komercijalnim svrhama egzistira "obican" algoritam, jer je ovaj drugi previse ovisan i previse kompliciran, IOW, nitko ga ne zeli koristiti osim u znanstvene svrhe.
Citiraj:
I da nemam dalje namjeru prepucavat se s tobom oko toga jer to nema smisla i isto kao što ti imaš pravo komentirati transplantaciju organa "bez ikakvog pokrića" tako i ja imam pravo komentirati programerske metode opet "bez ikakvog pokrića" prema tome...
|
Je li ovo neki geek medicinski humor, ono, ala "idu dve derivacije ulicom, pa nalete na funkciju"? Kakvo transplantiranje, kakvi bakaraci? Pricas o necemu sto nisi "dozivio", u najmanju ruku, bez elementarnog tehnickog predznanja. Postoji kolokvijalni termin za to, ali obzirom da bi meni prije gine bolnica nego tebi IT usluga, bolje da sutim.
Citiraj:
Autor E.T.
intelektualci projektiraju IS a sljakeri kucaju kod 
|
Pa napisah, "
BTW, za "pisati velike programe" u smislu kucanja koda ne moras imati nekakav pametan fakultet, jer je to posao za sljakere (kopace kanala) a ne za intelektualce."